Nieuwe specificaties Samsung Galaxy S6 uitgelekt

SamsungHet is nog maar kort geleden dat de codenaam uitlekte, maar nu zijn er ook al enkele specificaties over de Galaxy S6 bekendgemaakt. Het toestel zou er op een groot aantal punten op vooruit gaan ten opzichte van de Galaxy S5. Zo zou de resolutie hoger worden, de camera beter en ook krijgt de S6 een nieuwe processor.

Dat melden anonieme bronnen aan het doorgaans zeer betrouwbare Sammobile.

Maandag meldde dezelfde site al dat Samsung bij de bouw van de Galaxy S6 ‘helemaal opnieuw begint’. Dat sloeg waarschijnlijk op het ontwerp van het toestel. Nu heeft Sammobile volgens eigen zeggen nieuwe informatie ontvangen, ditmaal over de specificaties.

Specificaties

De Galaxy S6 zou namelijk een qhd-scherm krijgen met een zeer goede resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat is beter dan het full hd-scherm met minder pixels dat nu in de Galaxy S5 zit. De Galaxy Note 4 beschikt al wel over een qhd-scherm.

Hoe groot het scherm gaat worden, meldt Sammobile niet. De S5 heeft een 5,1 inch scherm, de Note 4 heeft een scherm met 5,7 inch. Verwacht wordt dat Samsung met de S6 daar ergens tussenin zal gaan zitten.

Intern geheugen

Ook opvallend is het bericht dat Samsung geen 16 GB-modellen meer zou willen gaan uitbrengen bij de Galaxy S6, maar 32 GB als instapmodel neemt. Oorzaak hiervoor zou zijn dat de Samsung vaak kritiek krijgt dat de zware software zoveel ruimte inneemt, dat er weinig overblijft voor apps, games en andere bestanden.

Volgens Sammobile komen er qua processoren twee varianten van de S6. Verwacht wordt dat de versie die in Nederland te koop zal worden aangeboden, beschikt over een Snapdragon 810-chip.

Camera

Over de camera bestaat volgens Sammobile nog geen volledige duidelijkheid. Een mogelijkheid is dat de S6 zal beschikken over dezelfde camera als die nu in de Note 4 zit, met 16.0 megapixels. Samsung zou echter ook nog denken aan een 20.0 megapixelcamera.

De ontwikkeling van de nieuwe Galaxy zit nog in de beginfase. De uitgelekte specificaties zijn dan ook nog niet definitief. Ook is het nog onbekend wanneer de smartphone gelanceerd zal worden, maar verwacht wordt dat Samsung de S6 in het voorjaar van 2015 zal aankondigen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones