Nokia 3310 ligt in de winkels

Nokia 3310 ligt in de winkels

Na ruim drie maanden wachten is hij dan eindelijk in ons land gearriveerd. We hebben het over de Nokia 3310, een remake van een oude klassieker in een nieuw jasje. Je kunt er weliswaar niet mee internetten, maar je krijgt een toestel met een batterijduur van een week. Of zelfs langer.

In het jaar 2000 bracht Nokia een nieuwe telefoon op de markt: de Nokia 3310. Gewoon, een doorsnee telefoon zoals we die toentertijd wel vaker zagen. Zo gewoon bleek het toestel echter niet: hij was razendpopulair onder consumenten. In de daarop volgende jaren ging hij meer dan 126 miljoen keer over de toonbank. Pas in 2005, ruim vier jaar na de lancering, zette Nokia de productie stop van het toestel.

Voor Nokia en HMD Global Communications meer dan reden genoeg om deze klassieker opnieuw op de markt te brengen. Zo heeft het nieuwe toestel een meer eigentijds design en komt in vier opvallende kleuren. Ook heeft Nokia een aantal nieuwe features toegevoegd, zoals een kleurenscherm en een VGA-camera, en heeft het Finse technologiebedrijf het spelletje Snake een facelift gegeven. Daarmee hoopt Nokia opnieuw een verkoopsucces te pakken te hebben.

Vlak na de eeuwwisseling hadden we nog geen online diensten als WhatsApp, Facebook of Twitter. Mobiel internetten moest nog uitgevonden worden. Deze features tref je dan ook niet aan op de nieuwe Nokia 3310. De excellente batterijduur is daarentegen wel weer van de partij.

Specificaties Nokia 3310

De Nokia 3310 heeft een display met een doorsnee van 2.4 inch en komt met QVGA-resolutie van 320 bij 240 pixels. Het toestel komt alleen met 2G-connectiviteit. Mobiel internetten is er dus niet bij met de Nokia 3310. Bellen en sms’en wel. Je krijgt 16 MB intern geheugen, met de mogelijkheid om deze uit te breiden tot 32 GB. Aan de achterkant heeft Nokia een 2 megapixelcamera met LED-flitser geplaatst. Verwacht dus geen fotografische hoogstandjes.

De batterij heeft een capaciteit van slechts 1200 mAh. Dat is volgens HMD genoeg om 22 uur te bellen of 39 uur de radio af te spelen. Verder belooft Nokia een stand-by tijd tot 31 dagen. Naast FM radio komt de Nokia 3310 komt tevens met ingebouwde mp3-speler zodat je je eigen muziekcollectie kunt afspelen. Deze kun je met je vertrouwde headset beluisteren. Naast microUSB-aansluiting beschikt het toestel tevens over Bluetooth 3.0 met SLAM-technologie. Deze techniek werd eind 2012 geïntroduceerd en kan gebruikt worden om multimediabestanden van de ene naar de andere telefoon te versturen, zonder dat je daarbij de toestellen hoeft te pairen of koppelen. Het besturingssysteem is door Nokia zelf ontworpen: Nokia Series 30+.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 3310 is bij verschillende retailers te bestellen, maar de levertijd verschilt sterk per aanbieder. Je doet er dan ook goed aan om je ogen goed de kost te geven voordat je het toestel bij de eerste de beste verkoper bestelt. De adviesprijs van het toestel bedraagt 59,95 euro.

De Nokia 3310 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Warm Red, Yellow, Dark Blue en Grey, oftewel rood, geel, blauw en grijs. De eerste twee kleuren hebben een glanzende afwerking, de andere twee een matte afwerking. Voor welke kleur ga jij?

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
J.Nispeling schreef op 11 september 2017 om 11:22

Eindelijk een nieuwe Nokia 3310 aangeschaft. de vorige was 15 jaar oud. Ik kan er lekker mee bellen, maar SMS en lukt niet. Wie kan mij vertellen hoe dat moet. In de Duitse gebruiksaanwijzing staat heel weinig vermeld. Alvast bedankt JOOP

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones