Nokia 9 concept: gaat dit hem worden?

Er is een concept versie van de Nokia 9 opgedoken. Dit is dus geen gelekte afbeelding, maar een mogelijk design gemaakt door een enthousiaste ontwerper. Laten we hopen dat de ‘echte’ Nokia 9 er ongeveer zo uit gaat zien, want het design is om je vingers bij af te likken.

Nokia is alive and well

Vorige week doken er berichten op over de Nokia 9, de schetsen lekten namelijk uit. Nokia, de merknaam die in handen is van de Chinese fabrikant HMD Global, is van plan om het merk Nokia weer nieuw leven in te blazen. Dit doen zij onder meer door enkele middenklassers als de Nokia 3 en Nokia 5 uit te brengen, maar ook aan de top toestellen moet gedacht worden. Het vlaggenschip gaat vermoedelijk de naam Nokia 9 dragen. De speculaties rondom deze nieuwe Nokia Android topper volgen elkaar in rap tempo op. Aan de hand van de gelekte schetsen van vorige week heeft een ontwerper nu de design pen ter hand genomen, achter de ontwerptafel gekropen en een indrukwekkende concept versie van het toestel gemaakt.

Concept design

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wij zouden ervoor tekenen als de Nokia 9 daadwerkelijk eruit gaat zien als op de concept afbeeldingen. Laten we het toestel stap voor stap onder de loep nemen. Dit conceptmodel beschikt over een beeldschermdiagonaal van maar liefst 5.5 inch groot, met een resolutie van vermoedelijk 1440 bij 2880 pixels. Aan de voorkant heeft het toestel de beschikking over twee speakers, waardoor de geluidskwaliteit waarschijnlijk uitstekend zal zijn. Tevens valt de dikte van het toestel op, of liever gezegd de slankheid. Dit concept model is namelijk slechts 6.2 millimeter dik. Afgaande op de dikte en beeldschermdiagonaal, is het toestel qua afmetingen ongeveer gelijk aan de iPhone 7.

Afwijking van de iPhone 7 is echter dat het concept model van de Nokia 9 over een gebogen scherm aan de randen van het toestel beschikt. Dit geeft het toestel een erg luxe uitstraling, wat ook de bedoeling is bij een vlaggenschip. Aan de achterkant van het toestel vallen twee camera’s te bespeuren, waarmee foto’s achteraf kunnen worden bijgesteld. De geruchten gaan dat Leica de Nokia 9 van een goede camera gaat voorzien. Leica levert ook bijvoorbeeld de camera module voor de Huawei P9. Onder de motorkap gaat de Nokia 9 waarschijnlijk over een Snapdragon 835 processor beschikken. Deze chipset is momenteel dé standaard op het gebied van snelheid.

Helaas is er nog niets bekend over wanneer wij de Nokia 9 mogen verwachten. Vermoedelijk verschaft HMD Global rond september meer informatie over zijn nieuwste toestellen. Tot die tijd houden wij je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones