Nokia Lumia 630 en 635 aangekondigd

Nokia LumiaEerder schreven wij al over de eerste Windows Phone 8.1.  Gister tijdens het Microsoft BUILD event heeft Nokia de Lumia 630 en Lumia 635 dan echt onthuld en gepresenteerd. De Lumia 630 is de eerste Windows Phone met dual-sim, en de Lumia 635 biedt 4G voor een zeer betaalbare prijs. Uniek is dat de beide goedkope smartphones zullen draaien op Windows Phone 8.1.

De nieuwste budgetmodellen van Nokia zijn qua hardware haast identiek aan elkaar. Het verschil tussen de 630 en de 635 is dat de Nokia Lumia 635 naast de standaard 2G en 3G netwerken ook ondersteuning biedt aan de ‘nieuwere’ 4G netwerken. Daarnaast is de Nokia Lumia 630 de eerste Windows Phone smartphone met dual-sim ondersteuning. Dit is uniek omdat met dual-sim  het mogelijk is om tegelijkertijd twee simkaarten in je smartphone te gebruiken, wat eerder met een Windows Phone nog niet kon. Dit is bijvoorbeeld voor het scheiden van werk en privé sfeer erg handig.

Specificaties Nokia Lumia 630

Hierbij een kort overzicht:

  • 4,5 inch scherm met resolutie van 480×854 pixels
  • 1,2 quad-core processor, 1 GB werkgeheugen
  • Loopt op Windows Phone 8.1, met extra Nokia-apps als MixRadio en Nokia Camera
  • 5-megapixelcamera achterop, geen camera voorop
  • 8 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
  • Ondersteunt dual-sim

In vergelijking met de voorganger van de Lumia 630, de Lumia 620, heeft dit model aardig snelle hardware voor een lage prijs. Voordeel van dit toestel is dat de meeste apps en games soepel moeten lopen door de krachtige processor en het relatief grote scherm. Als men geen behoefte heeft aan een extra simkaart is het ook mogelijk om de single-sim aan te schaffen.

De Nokia Lumia 635

Hoewel de 635 nagenoeg grotendeels dezelfde specificaties heeft als de 630 is het grote verschil het aanbieden van 4G in plaats van dual-sim. Hiermee wordt de Nokia Lumia 635 één van de goedkoopste 4G smartphones, waarmee Nokia hoopt 4G toegankelijk te maken voor het bredere publiek.

Wanneer de Nederlandse releasedatum van de toestellen is, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat de Nokia Lumia 630 en Lumia 635 vanaf de zomer te koop zijn, waarbij de prijzen tussen de 150 en 200 euro zullen liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones