Deze Nokia-telefoons kunnen we binnenkort verwachten

Deze Nokia-telefoons kunnen we binnenkort verwachten

Nokia maakte in 2017 een verpletterende indruk met een groot aantal nieuwe smartphones. Ook voor komend jaar heeft de voormalige Finse smartphonemaker heel wat voor ons in petto. Uit de code van de camera-app blijkt dat we komend jaar -wellicht binnenkort al- heel wat nieuwe telefoons kunnen verwachten, waaronder niet eerder genoemde toestellen als de Nokia 4 en Nokia 7 Plus.

MySmartPrice decompileerde de code van Nokia’s camera-app van de Nokia 5. De techsite stuitte in de broncode op een viertal PNG-bestanden waarin Nokia-telefoons worden genoemd die op dit moment nog niet verkrijgbaar zijn. Het gaat om de Nokia 1, Nokia 4, Nokia 7 Plus en Nokia 9. Helaas zijn er geen andere details over de toestellen te vinden via de code van de camera-app. Het geeft ons in ieder geval een kijkje achter de schermen en bevestigt de vermoedens die al enige tijd de ronde gaan.

Over de Nokia 1 en Nokia 4

Laten we de toestelnamen eens analyseren. Op de valreep van 2017 hoorden we voor het eerst geruchten over de Nokia 1. Volgens het geruchtencircuit wordt dit de allergoedkoopste smartphone van de Finnen tot nu toe. Het toestel krijgt naar verluidt een prijskaartje van minder dan 100 euro. Daarmee is hij enkele tientjes goedkoper dan de Nokia 2. Als we de berichten mogen geloven krijgt de Nokia 1 een compact HD-display met 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB intern geheugen voor al je apps en mediabestanden. Tevens hebben we gehoord dat deze budgettelefoon wordt geleverd met Android Go, het besturingssysteem van Google dat speciaal ontwikkeld is voor toestellen met low-end specificaties. Diverse apps zijn al geoptimaliseerd voor dit OS zodat ze nog minder rekenkracht en werkgeheugen opeisen van de chipset.

De Nokia 4 is een naam die we nog niet eerder hebben gehoord. Smartphoneproducenten als OnePlus hebben besloten om niet het cijfer 4 in de naam van hun telefoons te verwerken. In China is dat namelijk een ongeluksgetal dat met dood, pech en onheil wordt geassocieerd. En aangezien China een groeiende afzetmarkt is, willen fabrikanten niets doen wat eventueel tegen de schenen van potentiële klanten kan schoppen. Zodoende maakte OnePlus de sprong van de OnePlus 3T naar de OnePlus 5. Hetzelfde verhaal ging afgelopen jaar ook de ronde bij Nokia. Daarom verschenen naar verluidt wel de Nokia 3 en Nokia 5, maar niet de Nokia 4. De naamsvermelding van de Nokia 4 in de broncode van de camera-app doet ons echter anders vermoeden.

Nokia 7 Plus en Nokia 9

Het is de allereerste keer dat we de naam Nokia 7 Plus horen. Mogelijk is het een grotere of krachtigere uitvoering van de Nokia 7, een mid-range telefoon die half oktober werd gelanceerd in China. Zoals gezegd ontbreken details over de Nokia 7 Plus. Als HMD Global daadwerkelijk plannen heeft om dit toestel op de markt te brengen, dan is het waarschijnlijk een kwestie van tijd totdat het geruchtencircuit over het toestel praat.

Tot slot de Nokia 9. Geruchten over dit toestel circuleren al zeker een half jaar op internet. Volgens deze verhalen -en de naam bevestigt het min of meer- wordt dit het volgende vlaggenschip van de Finnen. Zo verscheen hij eind vorig jaar bij de Amerikaanse FCC. Daaruit bleek dat we inderdaad een high-end telefoon kunnen verwachten, maar wel een met de specs en het design van afgelopen jaar. Zo wordt het toestel vermeld als een 5,5 inch grote telefoon met OLED-display en QHD-resolutie, Snapdragon 835, 4 GB werkgeheugen, 12 en 13 megapixelcamera en 3250 mAh batterij.

Nokia 6 (2018)

De afgelopen weken hebben we allerlei namen voorbij zien komen van mogelijke nieuwe Nokia-telefoons, waaronder de Nokia 6 (2018). Dit toestel verscheen eerder deze week in de database van TENAA, de Chinese test- en keuringsinstantie voor consumentenelektronica. Als we deze berichten mogen geloven krijgt de Nokia 6 (2018) een 5,5 inch Full HD display met Qualcomm Snapdragon 630, Adreno 508 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB of 64 GB aan interne opslagruimte. De vingerafdruksensor verhuist naar de achterkant. De camera’s behouden hun resolutie van 16 en 8 megapixels, respectievelijk de achterkant en voorzijde.

Het gerucht gaat dat de Nokia 6 (2018) morgen uit de doeken wordt gedaan op een evenement in China. Als dat zo is lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones