Nokia weer op het toneel met twee Android toestellen

Nokia weer op het toneel met twee Android toestellen

Het is zo ver, Nokia staat op het punt een comeback te maken. Er komen twee gloed nieuwe smartphones aan van het Finse merk. HMD global Oy zal de twee toestellen lanceren op basis van Android.

Nokia Android smartphones

Begin deze maand ontdekte we al geruchten en zagen we foto’s langs komen van eventuele toestellen. Nu blijkt dat er zeker twee uitgebracht gaan worden. De Nokia telefoons worden gelanceerd vanuit de stal van HMD global Oy. Het bedrijf uit Helsinki is opgericht nadat Nokia werd verkocht aan Microsoft Mobile. HMD gaat in te toekomst de ontwikkeling van mobiele apparaten onder het merk Nokia op zich nemen.

Aangezien Microsoft zelf weinig energie steekt in smartphone ontwikkeling is het een logische stap dat het bedrijf de Nokia rechten tot 2024 heeft over gedragen aan HMD. Vanuit een aantal overeenkomsten wordt HMD de enige wereldwijde licentiehouder voor alle types van Nokia mobiele telefoons en tablets.

Verwachte Nokia smartphones

Er zijn reeds foto’s gelekt van de twee Finse smartphones. Een model met een 5,2-inch beeldscherm en een grotere versie met 5,5-inch beeldscherm. Beide smartphones beschikken over een 2K resolutie beeldscherm. Het Finse bedrijf speelt hiermee ook in op de VR trend. Juist bij VR-brillen heeft een Quad-HD beeldscherm de voorkeur en zijn Full HD beeldschermen minder interessant. Beide telefoons worden door Android 7.0 Nougat aangedreven.

Nokia 2

Nokia Specs

Wanneer je Android 7 leest verwacht je natuurlijk ook de nieuwste Qualcomm Snapdragon. Helaas blijft het Finse merk hierin iets achter. De beide toestellen zullen verschijnen met een Snapdragon 820 chipset van Qualcomm. De vlaggenschip processor van begin 2016. Zeker één model heeft een volledig metalen behuizing terwijl beide modellen volledig waterdicht en stofdicht zijn. Ze beschikken over de IP68 certificering net van de Samsung Galaxy S7 Edge.

Nokia Prototype

Uit eerdere lekken bleek al dat er een enorme 22,6-megapixel camera aan de achterkant prijkt. En men verwacht dat de toestellen een adviesprijs meekrijgen van rond de 500 dollar (454 euro).

Nieuw tijdperk voor het nostalgische merk

In het persbericht van HMD global Oy geeft CEO Arto Nummela duidelijk aan dat hij de nostalgie achter het merk Nokia wil gebruiken om een volledig nieuwe reeks toestellen in de markt te zetten:
We zullen ons volledig richten op het creëren van een uniforme reeks van Nokia-branded mobiele telefoons en tablets, waarvan we weten zal resoneren met consumenten. Branding is uitgegroeid tot een kritische differentiator in mobiele telefoons, daarom is onze business model gericht op de unieke troef van de Nokia merk, en onze uitgebreide ervaring in sales en marketing. We zullen werken met wereldklasse productie en distributie providers om snel en leveren wat klanten willen.

Als het aan Nummela ligt gaan we dus nog veel horen van het Finse merk. Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones