Note 6 of Galaxy S7 Edge+? Samsung test 2x nieuwe Note 5

Samsung

Koreaans nieuws uit Nederland, onze collega’s bij GSMHelpDesk hebben verse geruchten weten te bemachtigen over de plannen van Samsung met betrekking tot de ‘eventuele’ Note 6. Volgens de site mogen we deze zomer een opvolger verwachten voor de Samsung Galaxy Note 5, een toestel dat wij in Nederland helaas niet hebben gezien. Wij genoten van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus die even groot is. De bronnen van onze collega’s melden dat Samsung aan het testen is met twee uitvoeringen van de verwachte Samsung Galaxy Note 6.

Samsung S7 Edge Plus of een Samsung Note 6

Traditie doet ons vermoeden dat wij de nieuwe toestellen van Samsung in augustus of september mogen verwachten. Echter blijkt nu dat Samsung slechts een van de twee prototypes zal lanceren. Tussen de twee prototypes is er weinig verschil. Beide toestellen hebben een 5,8-inch QHD beeldscherm waarvan het scherm bij één toestel normaal gevormd is en bij het andere toestel gebogen, een Edge. Samsung is er nog niet uit welke van de twee het licht gaat zien deze zomer.

Wat mogen we verwachten van de Note 6 ‘Edge’

Begin dit jaar waren de snelste smartphones zoals de Samsung Galaxy S7 en recent de HTC 10 uitgerust met de Snapdragon 820. De nieuwe geruchten laten ons weten dat er tegen het einde van dit jaar al snellere chips op de markt zijn. Zo test Samsung zijn Note 6 met een nieuwe versie van Samsungs eigen Exynos 8 processor met hogere kloksnelheid, misschien de Exynos 9. Zoals vele producenten levert Samsung aan verschillende markten een andere processor. Voor de Note 6 zal dit ook het geval zijn want de Koreaanse producent test prototypes met de Qualcomm Snapdragon 823 chipset. De toestellen beschikken over 6 GB aan werkgeheugen en 32 GB interne opslag met mogelijkheid voor een MicroSD-kaart. Ze zullen draaien op Android N, al is deze nieuwe Android versie nog niet eens gepresenteerd. Achterop vind je een 12-megapixelcamera, bekend van de Galaxy S7 Edge. De irisscanner geruchten rond de Note 6 zijn helaas niet bevestigd maar ook niet tegen gesproken. We hebben dus nog een sprankje hoop voor deze nieuwe technologie in smartphones.

Welke keuze gaat Samsung volgens jou maken? Note 6 of Galaxy S7 Edge Plus? Tegen het einde van dit jaar gaan we het zien.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones