Note 7 brand China veroorzaakt door externe warmte bron

Galaxy Note 7

Afgelopen maandag werd er wederom melding gemaakt van een ontvlamde Galaxy Note 7. Ditmaal in China waar Samsung Electronics Co Ltd heeft aangegeven dat de Galaxy Note 7’s over veilige batterijen beschikken. Samsung liet er geen gras over groeien en meldde dat de Note 7 brand veroorzaakt is door externe bronnen. Waarop de Koreaanse smartphone fabrikant liet weten dat de batterijen in de vlaggenschepen in China veilig zijn.

Het brand geval in China komt midden in het terughaal programma van Galaxy Note 7 toestellen over de hele wereld, waaronder Australië, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Een defect in de batterijen gefabriceerd door Samsung’s batterij fabrikant Samsung SDI bleek de oorzaak achter de brand gevallen. Volgens Samsung’s eigen zeggen zijn er 2,5 miljoen verkocht met de SDI accu´s.

Galaxy Note 7 batterij

Sinds twee weken zijn er steeds meer meldingen waarbij de batterij van de Samsung Galaxy Note 7 in vlammen is opgegaan. Zelfs een Jeep is vermoedelijk in vlammen opgegaan door een defect in de batterijen van de Note 7. Uiteraard heeft de Koreaanse fabrikant de gevallen onderzocht en hieruit bleek er inderdaad een defect in de batterijen van Samsung SDI te zijn. Een groot deel van de Note 7 toestellen heeft batterijen van Amperex Technology Limited (ATL). De batterijen van ALT zouden naar behoren functioneren. Samsung heeft Note 7 toestellen met ATL batterijen geleverd aan China en dat maakt het verhaal van de ontbrande Galaxy Note 7 extra vervelend.

Galaxy Note 7 brand China

Tot zondag nacht waren er geen gevallen bekend van ontbrandende ATL batterijen. Zondag nacht echter, maakte het Chinese online tijdschrift Caixin melding van een Galaxy Note 7 brand. Een internet gebruiker zag een Note 7 in vuur en vlam gaan. Samsung reageerde snel en summier. Het bedrijf liet in een verklaring weten dat de schade aan de Galaxy Note 7 in China werd veroorzaakt door extern verwarmen.

Batterij maker ATL is de leverancier van de batterijen in de Chinese Note 7. Het bedrijf reageerde maandag op het incident: “Volgens de brandplekken op het monster, blijkt dat de bron van de verwarming van buiten de batterij komt, en het is zeer waarschijnlijk dat er een externe factor waardoor de verwarming probleem.

Het toestel in China kreeg hulp bij ontbranden

Een bron, die bekend is met de situatie, vertelde aan Reuters dat de telefoon beschadigd werd door een externe warmtebron. Het kan een inductie oven of een ventilator kachel zijn geweest. Degene was echter niet bevoegd om een openbare statement te maken en weigerde zich te identificeren.

Samsung krijgt langzaam weer grip op de situatie

Sinds de eerste incidenten met Note 7 branden ligt Samsung behoorlijk onder vuur. De incidenten worden breed uitgemeten en in Amerika heeft ´the Federal Aviation Administration´ de Samsung Galaxy Note 7 zelfs officieel verbannen uit vliegtuigen.

Langzaam maar zeker begint Samsung weer grip te krijgen. In Australië begint het bedrijf morgen met het vervangingsprogramma voor Galaxy Note 7. Eerder bracht de Koreaanse fabrikant al een update uit die de veiligheid van de gebruiker moet verbeteren. De upgrade beperkt de maximale lading van de batterij tot slechts 60% van zijn capaciteit.

De eerst zo bejubelde smartphone is in vlammen op gegaan. Zal de Samsung koper de vernieuwde Note 7 omarmen?

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones