Officieel: Samsung onthult Galaxy S9 in Barcelona

Officieel: Samsung onthult Galaxy S9 in Barcelona

Het hoge woord is eruit: Samsung onthult de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus volgende maand in Barcelona. Daar gaat dan de grootste smartphonebeurs van Europa van start, het Mobile World Congress (MWC). Daarmee neemt de Koreaanse smartphonemaker een voorsprong ten opzichte van vorig jaar.

Dat bevestigt Dong-Jin Koh, de hoogste baas van Samsung Mobile, op een persconferentie voor Koreaanse media, zo meldt ZDNET.

De Samsung Galaxy S9 is het eerste vlaggenschip dat Samsung dit jaar uit de doeken doet. Het is de opvolger van de immens populaire Samsung Galaxy S8. Ondanks zijn leeftijd wordt deze nog altijd als een van de betere Android-telefoons beschouwd die je op dit moment voor je geld kunt krijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Samsung meerdere malen is beloond met een bokaal of eretitel voor haar vlaggenschip. Zo was DisplayMate Technologies zeer te spreken over de kwaliteit van het 5,8 inch grote Infinity Display en werd het toestel bij meerdere gelegenheden uitgeroepen tot ‘smartphone van het jaar’. We hebben dan ook hoge verwachtingen voor Samsungs nieuwste aanwinst.

Introductie Galaxy S9 in februari

Al maanden speculeren we over het design en de specificaties van de Samsung Galaxy S9. Ook over de introductiedatum is al meer dan eens gesproken. Zo hoorden we verhalen over een kennismaking op de Consumer Electronics Show (CES), dat momenteel plaatsvindt in Las Vegas. Ook februari en maart zijn de afgelopen maanden meer dan eens genoemd.

Vorig jaar zag de Samsung Galaxy S8 eind maart het levenslicht. Dat was een maand later dan oorspronkelijk gepland. Samsung had namelijk extra tijd gereserveerd om allerlei veiligheidstests uit te voeren. De fabrikant wilde koste wat kost voorkomen dat het wederom mis zou gaan als bij de Samsung Galaxy Note 7 vlak daarvoor het geval was. Van dat type gingen wereldwijd tientallen exemplaren spontaan in vlammen op nadat bleek dat de accu niet in orde was. Uiteindelijk besloot Samsung om de stekker te trekken uit de productie en verkoop van het toestel. Het leverde een schadepost op van vele miljarden euro’s. Gelukkig voor Samsung bleef het daarbij en was het imago van het bedrijf niet gekrenkt. Dat bewijst de populariteit van de Galaxy S8.

Samsung Galaxy S9

Bij monde van Dong-Jin Koh geeft Samsung nu voor eens en altijd duidelijkheid over de introductiedatum van de Samsung Galaxy S9. Het aanstaande vlaggenschip wordt eind februari aan het grote publiek gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Geruchten over een eigen evenement zijn dus volledig uit de lucht gegrepen. Naast de reguliere Galaxy S9 verwachten we tevens een grotere variant van het toptoestel in de vorm van de Galaxy S9 Plus.

Op internet gaan verhalen de ronde dat de vlaggenschepen vanaf maart al wereldwijd verkrijgbaar zijn. Hoewel dat theoretisch gezien niet onmogelijk is, zou dat wel heel kort dag zijn. Volgende maand hopen we daar meer over te horen. We zijn ook erg benieuwd naar de adviesprijzen.

Over de Samsung Galaxy S9

We hebben al veel gezegd en geschreven over de Samsung Galaxy S9. Als we de laatste berichten mogen geloven wordt het een toestel die qua vormgeving bijna als twee druppels water op zijn voorganger lijkt. Zo heeft hij uiteraard ook een Infinity Display met 18:9 beeldverhouding en resolutie van 2960 bij 1440 pixels. Het grote verschil is echter dat de randen rondom het scherm nog dunner zouden zijn. Mogelijk is het scherm hierdoor een fractie groter in vergelijking met zijn voorganger. Overigens zijn er ook berichten die deze geruchten ontkennen.

Over de rekenkracht van het vlaggenschip hoeven we ons geen zorgen te maken. In Amerika krijgen consumenten een high-end smartphone die wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845. In Europa wordt het vlaggenschip uitgerust met de Exynos 9810, de nieuwste processor die door Samsung zelf is ontwikkeld. Wat betreft de camera verwachten we wederom een enkele 12 megapixelcamera aan de achterkant. Zijn grote broer, de Galaxy S9 Plus, heeft mogelijk wel een dubbele hoofdcamera.

De behuizing is wederom gemaakt van glas en metaal. Aan de binnenkant heeft Samsung materialen verwerkt waardoor het vlaggenschip stof- en waterdicht is. IP68 om precies te zijn, net als zijn voorganger. Het gerucht gaat dat Samsung haar paradepaardje wederom voorziet van een hoofdtelefoonaansluiting. De speakers zijn afkomstig van AKG, een bedrijf dat onderdeel uitmaakt van door Samsung overgenomen Harman. De batterij heeft naar verluidt een vermogen van 3200 mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0 in de VS en Fast Charging in Europa. Ook kun je het toestel draadloos opladen met een nieuwe accessoire: de DeX Pad. De vingerafdruksensor krijgt mogelijk een nieuwe plek: onder de primaire camera in plaats van ernaast. Het vlaggenschip is uiteraard ook voorzien van features als Bluetooth 5, NFC-chip en USB-C aansluiting. Tot slot wordt hij met Android 8.0 Oreo geleverd.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones