De OLED strijd. Kiest LG voor LG V30 of iPhone?

LG Logo OLED

Lees alles over de OLED strijd in de smartphonemarkt. Vandaag meldt de Koreaanse krant The Investor dat LG Display vertraging ondervindt bij de geplande levering van OLED panelen voor Apple’s iPhone. Het lukt de fabrikant niet om de yield rate goed genoeg te krijgen mede door strikte criteria van Apple. Kiest LG voor een eigen LG V30 met AMOLED beeldscherm?

The Investor heeft bronnen in de sector die melden dat LG Display pas in 2019 in staat is om Organic Light Emitting Diode panelen naar Apple te verzenden voor de iPhone. Ongeveer een jaar later dan gepland. De bronnen melden dat zelfs smartphone OLED heer en meeste Samsung moeite heeft met de strikte eisen van Apple. De krant meldt dat LG Display eind augustus tot massa productie in staat is. Vanwege strikte eisen door Apple zijn die AMOLED panelen echter bedoeld voor LG en Xiaomi. Kiest LG ervoor om de OLED panelen in te zetten voor de LG V30?

Strikte OLED eisen Apple

Vandaag meldt The Investor dat het LG Display zeer waarschijnlijk niet lukt om Apple te voorzien van OLED panelen in 2018. Het Koreaanse bedrijf heeft moeite om de yield rate hoog genoeg te krijgen, onder andere door strikte eisen van Apple. De yield rate geeft aan hoeveel procent van de geproduceerde eenheden goed is.

De technische uitdagingen voor LG zijn geen uitzondering. Jang Hyun-jun, een analist bij UBI Research, vertelt The Investor dat ook Samsung Display moeite heeft om aan de eisen van Apple te voldoen. Hij voegt hier aan toe dat als gevolg van de lastige productie van de panelen de komende iPhone enkele langverwachte functies misschien wel moet missen. Functies zoals een bezelless scherm en vingerafdrukscanner onder het beeldscherm.

Canon Tokki cruciaal in de strijd om OLED panelen

Een van de grootste uitdagingen van LG is het veiligstellen van een Tokki’s productiesysteem van Canon terwijl de leveringen daarvan zeer beperkt zijn. Het Japanse bedrijf Canon heeft met de Tokki systemen bijna een monopolie in massa productiemachines die cruciaal onderdeel zijn voor de productie van OLED-beeldschermen. Canon heeft deze OLED productie machines sinds 2007 in nauwe samenwerking gemaakt met Samsung.

Om een voorbeeld te geven. Van de zeven Canon Tokki machines die dit jaar worden geproduceerd heeft Samsung vijf eenheden gekocht. Terwijl LG Display en het Chinese BOE elk slechts één exemplaar hebben gekocht.

 Canon Tokki OLED mass production system

Apple eist Canon Tokki OLED panelen

LG Display is vanwege het schaarse aanbod en de hoge prijs van de machine een samenwerking aangegaan met landgenoot Sunic Systeem. Samen ontwikkelen en bouwen ze een eigen productiesystemen. Voor de levering van OLED panelen is Apple echter sceptisch over de Zuid-Koreaanse samenwerking. Het Koreaanse tweetal produceert de zesde generatie OLED-panelen namelijk voor de eerste keer.

Vorig jaar installeerde LG Display het nieuwe Sunic systeem in de E5-fabriek in Gumi. De Koreaanse fabrikant verwacht de nieuwe Canon Tokki machine dit jaar te installeren in de nieuwste E6 fabriek in Paju, Gyeonggi provincie. Vanuit die fabriek zullen eventueel orders voor Apple worden geproduceerd. De fabriek in Gumi met het Sunic productie proces zal waarschijnlijk OLED panelen leveren aan LG zelf en Chinese fabrikanten. Op dit moment is de yield rate nog niet voldoende. LG neemt de tijd om de yield rate te verhogen en men verwacht massa productie in het derde kwartaal van 2017.

OLED dominantie Samsung

Ondanks de leidende positie in grotere OLED voor tv’s is LG Display maar een zeer kleine speler in de smartphone markt. De markt wordt volledig door landgenoot Samsung Display gedomineerd met meer dan 95% marktaandeel. Een situatie die waarschijnlijk niet snel zal veranderen. Want van de negen Tokki machines die Canon volgend jaar produceert, heeft Samsung al vijf eenheden gereserveerd. De productie van LG zal voor een groot deel afhangen van de hoeveelheid machines dat het bedrijf kan kopen.

Apple hoopt op meerdere OLED leveranciers, maar het Amerikaanse bedrijf is niet bereid tot een compromis over kwaliteit. Apple zal de yield rate van LG nauwlettend in de gaten houden.

OLED Samsung Display

Kiest LG voor een LG V30 met AMOLED beeldscherm?

Zelfs al lukt het LG om de yield rate te verbeteren voor de OLED beeldschermen, dan wil Apple waarschijnlijk geen Sunic/LG panelen. Vanuit het bovenstaande blijven we met een grote vraag zitten. Wat gaat LG Display met de nieuwe panelen doen? Bronnen van The Investor menen namelijk dat het bedrijf vanaf augustus van dit jaar in staat is om de panelen in massa’s te produceren. Krijgt de opvolger van de LG V30 straks een OLED beeldscherm of moeten we wachten tot de opvolger van de pas gelanceerde LG G6?

Het mag duidelijk zijn, dat Samsung de Organic Light Emitting Diode dominantie niet snel uit handen zal geven. Lukt het LG om een belangrijke OLED leverancier van Apple te worden?

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones