19 juli 2013 door in Telfort.

Goedkopere smartphones zijn populairJe hebt vast de reclame van Telfort op televisie gezien over “smartpakkers”. Deze reclame haakt mooi in op dit onderwerp. Steeds meer consumenten nemen genoegen met een middenklasser. Dit zijn smartphones van maximaal 500 euro en daar vallen de allernieuwste high end toestellen zoals de iPhone van Apple, de Galaxy S4 van Samsung en andere merken niet onder. Hoewel de omzet van de duurste toestellen nog altijd het hoogste is, zien we een stijging in de aankopen van goedkopere telefoons. Komt dit door de crisis? Of zijn de toestellen met iets minder specificaties al genoeg voor de consument?

Smartpakkers van Telfort

Telfort profileert zich steeds meer als provider van goedkope abonnementen en de laagste toestelprijzen. We kennen allemaal die reclames van de miljonair die door de crisis is geraakt en het nu met minder moet doen. Ook al heeft hij nu minder geld besluit hij een abonnement bij Telfort af te sluiten omdat hij daar voor minder geld dezelfde kwaliteit als voorheen heeft. Met hun nieuwste reclame bieden ze extra lage prijzen voor toestellen die net niet meer de nieuwste zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy SIII. Mobiele telefoons die net een nieuwere variant hebben gekregen worden nu door Telfort extra goedkoop aangeboden.

Goedkopere telefoons worden steeds populairder

Marktonderzoeker GfK heeft onderzocht wat er zoal wordt uitgegeven aan mobiele telefoons. In de eerste 5 maanden van 2013 blijkt dat 38 procent van alle verkochte smartphones toestellen zijn in de prijsklasse 100 – 300 euro. In de prijsklasse 300 – 500 euro is dit 28 procent en slechts 32 procent van de consumenten besteedt meer dan 500 euro aan een nieuwe smartphone. Dit aandeel is ten opzichte van 2012 enorm gedaald, toen was dit namelijk nog 41 procent. Het is duidelijk te merken dat er dit jaar een trend gaande is waarbij de consument minder geld wilt uitgeven aan een nieuwe telefoon.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones