Omzet Sony Xperia enorm gestegen

In de maanden april, mei en juni van dit jaar heeft Sony ruim 26 miljoen euro winst gemaakt. Deze winst is grotendeels te danken aan de verkoop van de Xperia smartphones, met in het bijzonder de Xperia Z. Dit is opvallend, aangezien Sony vorig jaar nog ruim 180 miljoen euro verlies had geboekt. De Sony Xperia Z is het vlaggenschip van Sony en hun populairste toestel van dit moment.

Omzetcijfers van Sony

Vandaag zijn de kwartaalcijfers van Sony naar buiten gebracht. Sony heeft het afgelopen kwartaal zo’n 13,3 miljard euro omzet gemaakt. Hetzelfde kwartaal, maar dan vorig jaar, was dit slechts 11,6 miljard.

De verkoop van mobiele telefoons ging het afgelopen kwartaal enorm goed. De verkoop van Sony Xperia smartphones zorgde voor een winst van 45,3 miljoen euro. Dit is meer dan er uitgegeven is aan de gehele gameconsole, tv en camera afdeling. De verkoop van de Sony Xperia Z speelde hierbij een belangrijke rol.

Nieuwe producten van Sony Xperia

Nog dit jaar komt Sony met de Sony Xperia Z Ultra. Dit moet de opvolger worden van de huidige Xperia Z en beschikt over een reusachtig scherm met een formaat van 6,4 inch. Dit toestel moet de concurrentie aangaan met de populaire smartphones uit de Samsung Galaxy Note serie.

Naast de Xperia Z Ultra is er onlangs ook een waterdichte tablet uitgekomen van Sony, genaamd de Xperia Tablet Z. Deze tablet is al op de markt en is de eerste en op dit moment enige tablet die waterdicht is. Over de verkoopcijfers van de Xperia Tablet Z wilde Sony nog niks kwijt.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones