Onbekende smartphone Sony duikt op in benchmark

Onbekende smartphone Sony duikt op in benchmark

In de database van GFXbench is een mysterieuze smartphone van Sony opgedoken. Om welk type het gaat is giswerk, van de productcode verschaft weinig duidelijkheid: het toestel staat geregistreerd onder de code Sony 24UJ95LH34QX77B1. De specificaties daarentegen verklappen dat het om een high-end smartphone gaat.

In vrij korte tijd heeft Sony een drietal nieuwe mobiele telefoons gelanceerd: de Sony Xperia X Performance, Sony Xperia X en  Sony Xperia XA. Deze drie smartphones zagen tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona het levenslicht. Alle drie de toestellen zijn inmiddels in ons land verkrijgbaar, zowel in de losse verkoop als in combinatie met een abonnement.

Dat Sony voorlopig nog niet klaar is met het introduceren van nieuwe smartphones, bewijst GFXbench. In de database van deze welbekende benchmarketeer is een nieuwe, onbekende telefoon van het Japanse technologiebedrijf opgedoken onder de naam Sony 24UJ95LH34QX77B1. Qua specificaties heeft het toestel echter verdacht veel weg van de Sony Xperia X Performance, het high-end model van de Xperia X-reeks.

Specificaties Sony 24UJ95LH34QX77B1

Volgens GFXbench gaat het om een toestel met een beelddiagonaal van 5.1 inch en FHD-resolutie (1920 bij 1080 pixels). Een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor vormt het hart van de smartphone. Zoals de naam al aangeeft bevat deze vier kernen (2x Kryo op 2.1GHz en 2x Kryo met 1.6GHz) met een maximale kloksnelheid van 2.1GHz. Dezelfde krachtige CPU vinden we terug bij andere premium modellen zoals de LG G5 en Samsung Galaxy S7 Edge.

Naast een snelle processor schuilt er onder de motorkap een Qualcomm Adreno 530 GPU, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Of de opslagcapaciteit uitbreidbaar is wordt niet duidelijk uit de gegevens van GFXbench. Terwijl de Xperia X Performance een 23 megapixelcamera heeft, moet de Sony 24UJ95LH34QX77B1 genoegen nemen met 21 megapixels, inclusief LED-flitsr en autofocus. Eenzelfde verschil zien we ook bij de selfiecamera: de Xperia X Performance heeft een front-facing shooter van 13 megapixels, de mysterieuze smartphone van Sony een 12 megapixelcamera. Tot slot zijn zaken als Bluetooth, GPS en NFC standaard aanwezig.

GFXbench Sony 24UJ95LH34QX77B1

Andere regio

GFXbench staat er echter om bekend de nodige onnauwkeurigheden te bevatten. Zo kijkt de benchmarketeer niet naar de feitelijke specificaties, maar leest het de software op het toestel uit. Dat levert veelal de nodige onjuistheden op. Zo vermeldt GFXbench geen 3GB RAM, maar 2.7GB werkgeheugen. Het is dus mogelijk dat het op andere aspecten enigszins afwijkt, zoals het schermformaat of de resolutie van de camera’s. In de bovenstaande alinea’s hebben we dit voor jullie voor het gemak gecorrigeerd.

Omdat de specificaties zo sterk op die van de Sony Xperia X Performance lijken, is het mogelijk dat het hier om een en hetzelfde toestel gaat, maar met een andere markt als bestemming.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones