Onderzoek: iOS en Android gebruikers downloaden 8% meer apps

Onderzoek: iOS en Android gebruikers downloaden 8% meer apps

In de wereld van mobiele besturingssystemen maken twee systemen de dienst uit: Android van Google en iOS van Apple. Beide systemen hebben zo hun eigen voor- en tegens en beschikken over hun eigen markt waar je apps, films en bijvoorbeeld games kunt downloaden. Voor Android is dit de Google Play Store en voor iOS de App Store. Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds een groei zit in het aantal gedownloade apps van deze twee marktplaatsen.

Dat blijkt uit onderzoek van App Annie, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkelingen binnen de telecom.

Nog steeds is de markt voor apps dus nog niet verzadigd, zo lijkt het. App Annie heeft een analyse gemaakt aan de hand van data over de maanden juni, juli, augustus en september en kwam tot de conclusie dat de groei nog steeds niet is gaan afzwakken. Gedurende deze maanden werden er verdeeld over beide marktplaatsen maar liefst 26 miljard apps gedownload. Hierbij rekent men enkel ‘pure’ apps tot dit getal, games en films doen dus niet mee. Dit is een groei van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Niet alleen downloaden we met z’n allen meer apps, we spenderen er ook steeds meer tijd aan. In de hierboven genoemde periode waren me gezamenlijk maar liefst 325 miljard uur kwijt aan al onze apps.

Meer, meer, meer

Dit is een toename van maar liefst 40 procent vergelen met dezelfde periode een jaar eerder. Toch moet je altijd oppassen met algemene generalisaties met betrekking tot dit soort cijfers, wat App Annie dus ook doet in haar verslag. Volgens de onderzoeker komt deze explosieve toename namelijk vooral door de toetreding van het 4G-netwerk in grote delen van India. India is de op één na grootste telefoonmarkt ter wereld en wordt steeds beter verbonden, bijvoorbeeld qua internetbereik. Zodoende krijgen steeds meer inwoners toegang tot het internet en kunnen zodoende aan de slag met zaken als apps. In praktijk houdt dit in dat per jaar tientallen miljoenen Indiërs ‘erbij komen’ in de statistieken.

Meer omzet voor App Store

Ook wordt er overigens steeds meer uitgegeven binnen apps, de zogenoemde ‘in-app purchases’. Hierbij is het opmerkelijk dat iOS meer geld weet binnen te halen met diens App Store dan de Google Play Store, ondanks zijn kleinere marktaandeel. In totaal werd er in de afgelopen periode zo’n 16 miljard euro uitgegeven binnen de twee app stores. 10 miljard hiervan ging naar de App Store van iOS.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones