‘OnePlus 5 behoudt koptelefoonaansluiting’

‘OnePlus 5 behoudt koptelefoonaansluiting’

De lancering van de OnePlus 5 komt dichter en dichterbij. Zodoende horen we steeds meer geluiden over de nog te verschijnen flagship killer. Ditmaal is de bron niemand minder dan Carl Pei, de CEO en oprichter van OnePlus. De topman bevestigt via Twitter dat het toestel zijn koptelefoonaansluiting behoudt. Dat is niet het enige dat de Chinese telefoonfabrikant vandaag loslaat. Tevens hint het bedrijf dat het vlaggenschip mogelijk in meerdere kleuropties verschijnt.

OnePlus is een relatief jonge speler op de smartphonemarkt, maar heeft een reputatie die er niet om liegt. Het bedrijf vergaarde internationaal faam toen het in 2014 de OnePlus One introduceerde, een telefoon met high-end specificaties voor een midrange prijs. De daarop volgende toestellen waren van hetzelfde laken een pak. Waar OnePlus sinds de lancering van haar eerste vlaggenschip afscheid van heeft genomen, is het gehate invitesysteem. Feitelijk kwam het er op neer dat je in de wachtrij moest aansluiten om een toestel te mogen kopen. Op deze manier wilde OnePlus voorkomen dat het niet failliet zou gaan, omdat er te veel exemplaren van de vlaggenschepen werden geproduceerd. Door schade en schande is de fabrikant wijzer geworden.

Koptelefoonaansluiting

Directeur Carl Pei vroeg hardop op Twitter waarover hij vandaag zou tweeten. Daarop vroeg een van zijn volgers om te reageren over de geruchten van de koptelefoonaansluiting. Zo gezegd, zo gedaan. Daarop plaatste de topman de onderstaande tweet.

Daarmee lijkt Pei te suggereren dat de 3.5mm audio jack gewoon weer aanwezig is bij de OnePlus 5. Dat is een relevante vraag aangezien steeds meer smartphoneproducenten het voorbeeld van Apple en Lenovo volgen. Zij lieten afgelopen jaar de aansluiting voor de headset weg bij de iPhone 7, iPhone 7 Plus, Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force. Volgers reageren verheugd op het bericht van Pei en zijn blij dat ze hun vertrouwde oordopjes kunnen blijven gebruiken. Geen Bluetooth headset aanschaffen, met rare kabeltjes werken of koptelefoons waar de batterij van leeg raken na één dag gebruik.

Kleuren

Dat is niet het enige dat we vandaag te horen kregen over de OnePlus 5. Via het officiële Twitter-kanaal van OnePlus vraagt de fabrikant welke hun klanten het volgende vlaggenschip willen zien. In de onderstaande tweet zien we de kleuren zwart, rood, goud en een kleurgradiënt van paars naar lichtblauw. De kans is groot dat OnePlus al lang heeft besloten in welke kleuren de volgende flagship killer verschijnt en dat het ons gewoon wil laten warmlopen voor het toestel.

Specificaties OnePlus 5

Verreweg de meeste specificaties van de OnePlus 5 liggen al op straat. Volgens deze berichten krijgt het vlaggenschip wederom een 5.5 inch AMOLED-display. Geruchten over de schermresolutie variëren van Full HD -de huidige resolutie- tot Quad HD. Qualcomm is naar verluidt verantwoordelijk voor de rekenkracht van het volgende vlaggenschip. De chipfabrikant levert vermoedelijk de Snapdragon 835 voor het toestel. De enige mobiele telefoon met deze processor die je op dit moment in Nederland kunt krijgen, is de Sony Xperia XZ Premium. De geruchten over de hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit lopen uiteen. De een beweert dat het vlaggenschip 6 GB RAM krijgt, de ander houdt het op 8 GB. Verder komt het toestel mogelijk met 64 GB of 128 GB aan opslagruimte.

Over de camera gaan eveneens uiteenlopende verhalen de ronde. De laatste berichten suggereren dat de OnePlus 5 een dubbele camera aan de achterkant krijgt. Eerder vinden we geluiden op over een enkele 23 megapixelcamera. Waar de geruchten het wel eensgezind over zijn, is dat OnePlus de handen ineenslaat met DxO om de beste camera ooit te leveren. Verder kunnen we naar verluidt een 4000  mAh batterij, USB-C, koptelefoonaansluiting, Bluetooth v4.2 (LE) en vingerafdruksensor verwachten. Tot slot komt het toestel met custom ROM die gebaseerd is op Android 7.1 Nougat.

OnePlus heeft bevestigd dat het vlaggenschip ‘deze zomer’ wordt gepresenteerd. Wellicht krijgen we hem volgende maand al te zien. Volgens de laatste berichten is het vlaggenschip fors duurder dan zijn voorgangers. Voor de OnePlus 3T betaal je momenteel 439 euro.

 

Wie van jullie kijkt al uit naar de OnePlus 5?

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones