5 februari 2015 door in Algemeen.

Smartphonefabrikant OnePlus gaat een eigen Android-variant maken: OxygenOS. Dit wordt een volledig open, aanpasbaar en gebruiksvriendelijk systeem. Deze komt in de plek van Cyanogen. OnePlus zou al langer ideeën hebben om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen en het gedoe rondom verkooprechten van het huidige Cyanogen in India zou er wat meer vaart onder hebben gezet.

OnePlus was nét begonnen met de verkoop van de OnePlus One in India, toen Cyanogen beloofde om het gebruik van haar OS in India exclusief toe te kennen aan een andere fabrikant, Micromax.

Overgestapt naar Android

OnePlus is meteen noodgedwongen overgestapt op Android 5.0 Lollipop. Dat gaat niet van de één op de andere dag. De verkoop was net begonnen, dus werden er een aantal One’s verkocht die nog op Cyanogen draaiden. Als gevolg diende de betreffende exclusieve fabrikant (Micromax) een klacht in bij de rechtbank. Het gevolg: OnePlus moest meteen stoppen met de verkoop in India.

Lees ook de blog van OnePlus aan Indiase klanten, waarin de fabrikant zijn onbegrip uit richting Cyanogen én het nieuwe besturingssysteem aankondigt. Zo staat er: “We kunnen Cyanogen’s besluit niet uitleggen, omdat we het zelf niet eens begrijpen. Wat we wel kunnen vertellen is hoe we onze fans in India een geweldige gebruikerservaring en ondersteuning voor dit apparaat zullen blijven bieden.”

Het viel dan ook te verwachten dat OnePlus volledig zou kappen met het gebruik van Cyanogen voor haar toestellen.

Eerste kiekjes

Er zullen niet al teveel aanpassingen gedaan aan Android’s nieuwe besturingssysteem.

Dinsdag doken de eerste zogenaamde kiekjes van het nieuwe OxygenOS op. Of deze echt kloppen, kunnen we niet bevestigen. Het ziet er in ieder geval lekker vrolijk en fris uit. Ook heerlijk eenvoudig. Zoals het eruitziet, kun je zelf je apps in categorieën indelen. Ook zit er een weer-app in.

Bron foto’s: Gizmochina.com.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones