OnePlus presenteert OnePlus 2

OnePlus presenteert OnePlus 2

De veelbelovende opvolger van de OnePlus One is vannacht uitgekomen: de OnePlus 2. Deze is voorzien van een 5,5 inch full HD-scherm, een Snapdragon 810-processor en een vingerafdrukscanner. Ook dit vlaggenschip is voorzien van een scherpe prijs. Per augustus is de goedkoopste variant verkrijgbaar voor 339 euro via het invitatiesysteem.

Specificaties

oneplus 2Net als zijn voorganger heeft de OnePlus 2 een 5,5 inch full HD-scherm. Deze is voorzien van het sterke Gorilla Glass. Onder de motorkap draait de high-end Snapdragon 810-processor. Achterop zit een 13-megapixelcamera tegenover een 5-megapixelcamera op de voorkant. Vooral nieuw ten opzichte van de One: een vingerafdrukscanner. Deze zit in de home-button op de voorkant.

De telefoon heeft 4G-ondersteuning en ondersteunt dual-sim. Zo kun je bereikbaar zijn op twee telefoonnummers. Ook is de OnePlus 2 voorzien van de nieuwe USB-C aansluiting. De accu heeft een kleine upgrade gekregen: deze heeft een capaciteit van 3,300 mAh.

Vormgeving

De OnePlus 2 draait op Android’s nieuwste besturingssysteem, Lollipop. Daaroverheen zit OnePlus’ eigen Oxygen OS-interface. De behuizing bestaat uit metaal en kunststof. De volumeknop aan de zijkant heeft drie standen: stil, prioriteit en alles.

Wat betreft het design, zowel het aanzicht van de telefoon als de software, houdt OnePlus niet van teveel toeters en bellen. “Less is more”, is het motto. Daarom zijn er geen afleidende logo’s te vinden op de voorkant.

StyleSwap

De achterkant is van kunststof. Met StyleSwap kun je kiezen uit vijf verschillende achterkanten: Sandstone Black, Bamboo, Rosewood, Black Apricot en Kevlar.

styleswap oneplus 2

 

Varianten

Er verschijnen twee varianten van de telefoon. De eerste heeft 3 gigabyte werkgeheugen/16 gigabyte interne opslag en kost 339 euro. De andere versie heeft 4 gigabyte werkgeheugen/64 gigabyte interne opslag en kost 399 euro.

Ook voor de OnePlus 2 gebruikt OnePlus het invitatiesysteem. Daarmee loopt de fabrikant minder financiële risico’s. Een nadeel is dus wel dat je niet zo snel een OnePlus-telefoon bemachtigt. Al meer dan driehonderdduizend mensen hebben zich inmiddels ingeschreven.

De telefoon verschijnt vanaf augustus.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones