OnePlus trekt stekker uit OnePlus 3

OnePlus trekt stekker uit OnePlus 3

Dinsdag onthulde OnePlus haar nieuwste vlaggenschip: de OnePlus 3T. Op dat moment was het nog onduidelijk of de verkoop van diens voorganger door zou gaan of dat de Chinese smartphonemaker de verkoop aan banden zou leggen. Inmiddels zijn we enkele dagen verder en hebben we meer duidelijkheid over de plannen. OnePlus laat tegenover Android Authority weten dat het de OnePlus 3 niet langer zal verkopen in Europa en de Verenigde Staten.

Het besluit is ergens wel te begrijpen en goed te verdedigen. Nu het nieuwe vlaggenschip binnenkort in de schappen ligt wil OnePlus zichzelf niet in de vingers snijden: het is immers denkbaar dat de verkoop van de OnePlus 3T lager uitvalt als deze naast de OnePlus 3 ligt. Beide toestellen lijken qua specificaties sterk op elkaar, maar de adviesprijs van het nieuwste model ligt enkele tientjes hoger.

Tegelijkertijd zal de beslissing voor sommigen moeilijk te verteren zijn. De originele OnePlus 3 was enorm populair. Net als zijn voorgangers kenmerkte deze zich door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een schappelijke prijs van 399 euro kreeg je een premium toestel met high-end specificaties. De exemplaren vlogen als warme broodjes over de toonbank. Sterker nog, OnePlus zag zich in augustus genoodzaakt om een tijdelijke verkoopstop in te stellen in Europa en Hong Kong om zo de voorraden weer aan te vullen. De OnePlus 3 was op dat moment nog geen twee maanden oud.

Toen OnePlus de nieuwe kleurvariant Soft Gold introduceerde, kreeg de verkoop opnieuw een boost. De wachttijd liep in sommige gevallen op tot wel acht weken. Dat zette veel kwaad bloed bij consumenten die maar al te graag deze goudgekleurde smartphone wilden bestellen.

OnePlus 3T

Vlak na de introductie van de OnePlus 3T verschenen er op internet berichten dat de voorraad van de OnePlus 3 binnenkort weer aangevuld zou worden. Daar blijkt dus niets van te kloppen. Het bedrijf bevestigt tegenover Android Authority dat het de OnePlus 3 niet langer zal verkopen in Europa en de VS. Als je naar de webshop van OnePlus surft, is het niet langer mogelijk om het toestel te bestellen. Mocht je dus overwegen om een toestel van het bedrijf aan te schaffen, dan zul je dus voor de OnePlus 3T of ouder model moeten kiezen.

De OnePlus 3T heeft een 5.5 inch Optic AMOLED-display met Full HD-resolutie. Hij wordt aangestuurd door de 2.35GHz Qualcomm Snapdragon 821, een chipset die we tevens terugvinden in de Google Pixel en Google Pixel XL. De CPU wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 6GB werkgeheugen en 64GB of 128GB intern geheugen. Zowel de primaire camera als de selfiecamera hebben een resolutie van 16 megapixels en zijn voorzien van elektronische beeldstabilisatie (EIS) en Phase Detection Autofocus (PDAF). De hoofdcamera heeft tevens optische beeldstabilisatie (OIS) om bewegingsonscherpte te corrigeren.

De accucapaciteit is opgeschroefd van 3000 mAh naar 3400 mAh. Met Dash Charge heb je met een half uur laadtijd genoeg energie om een hele dag door te komen. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth v4.2 (LE) beschikt het vlaggenschip tevens over GPS, NFC, USB Type-C, 3.5mm audio jack, vingerafdruksensor en 4G-module waarmee je op de 4G-netwerken van alle Nederlandse providers kunt. Tot slot draait de flagship killer op OxygenOS, een besturingssysteem dat gebaseerd is op Android Marshmallow.

De OnePlus 3T is vanaf 28 november verkrijgbaar in Europa. Het basismodel met 64GB intern geheugen heeft een adviesprijs van 439 euro. Voor 128GB geheugen moet je 479 euro op tafel leggen.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones