7 september 2014 door in Apple.

iPhone 6 nieuwsDe Apple-freaks onder ons mogen de handjes in elkaar knijpen: het lijkt erop dat de iPhone 6 binnen afzienbare tijd wordt gepresenteerd.

Korte tijd geleden heeft Apple uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 9 september. Het is niet onwaarschijnlijk dat de onthulling van de iPhone 6 eraan zit te komen.

De iPhone 6

In het verleden heeft Apple vaker iPhones gepresenteerd in de eerste helft van september. Op de uitnodiging staat de datum 9.9.2014 met de tagline ‘Wish we could say more’.

Volgens enkele websites doelt dat ‘Wish we could say more’ naar het nieuwe scherm van de verwachte iPhone 6. Het is vrijwel zeker dat dat scherm groter is. Er wordt gezegd dat er twee varianten op de markt komen: de één met een scherm van 4,7 inch, de ander 5,5 inch. De iPhone 5 heeft een scherm van 4 inch.

Ook is het nieuwe toestel ronder. Wat een beetje onderbelicht blijft, is het vermoeden dat de iPhone 6 draadloos op te laden is. Verder zit er een krachtigere processor in en is de camera nóg beter dan-ie al was.

Lees hier meer over de speculaties rondom de iPhone 6.

NFC

Volgens geruchten (al sinds 2009) krijgt de nieuwe iPhone NFC-chips van de Nederlandse chipmaker NXP. Daarmee wordt online betalen mogelijk. Volgens Wired.com wil Apple een eigen platform voor betalingen maken om de concurrentie tegen te gaan. Zo bestaat Google Wallet al en worden de NFC-chips al jaren gebruikt in Android-smartphones.

Als er daadwerkelijk NFC-chips in de iPhone komen, worden kleine betalingen een makkie. Je kunt je creditcard of betaalrekening koppelen aan de iPhone.

iWatch

De releasedatum van de iPhone 6 is nog niet bekend maar dat zou wel eens heel snel kunnen zijn.

Ook zit er een kans in dat Apple deze dagen tijdens de IFA-beurs een voorproefje geeft van haar nieuwe smartwatch: de iWatch. De iPhone 6 zou hier flink mee geïntegreerd zijn.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones