‘Onthulling iPhone 7 op 7 september’

‘Onthulling iPhone 7 op 7 september’

Het moment suprême is dichtbij. Dichterbij dan je misschien wel denkt. Anonieme bronnen zeggen tegenover Bloomberg dat de iPhone 7 op woensdag 7 september gepresenteerd wordt aan het publiek. Apple zou al druk doende zijn om het evenement te organiseren zodat alles op rolletjes loopt.

Pak je agenda maar vast en noteer woensdag 7 september voorzichtig in je agenda. Dat is namelijk de dag dat Apple zijn nieuwste vlaggenschip, de iPhone 7 uit de doeken doet. Dat wil zeggen, als de anonieme bronnen die persbureau Bloomberg aanhaalt het bij het juiste eind hebben.

Het is namelijk niet de eerste keer dat we een releasedatum voorbij horen komen. Zo meldde beroepslekker Evan Blass eind juli dat de pre-orderdatum op vrijdag 9 september van start gaat. “Van daaruit kunnen jullie extrapoleren wat de lanceerdatum is”, aldus Blass. Zodoende werden de data 6 en 7 september door de media genoemd. Eerder stelde de twitteraar dat de iPhone 7 in ‘de week van 12 september’ onthuld zou worden.

Het is goed om te horen dat uiteenlopende media op dezelfde golflengte zitten. Dat geeft ons vertrouwen in de correctheid van de geruchten over de lanceerdatum. De laatste berichten suggereren dat Apple niet drie, maar twee iPhones in september onthult: de iPhone 7 en iPhone 7 Pro. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou op het laatste moment besloten hebben om de iPhone 7 Plus niet op de markt te willen brengen, omdat deze zich onvoldoende zou onderscheiden van het instapmodel.

Over vier weken weten we meer, als de berichten rondom de lancering tenminste correct zijn.

Specificaties iPhone 7

Wat kunnen we verwachten van de iPhone 7? Volgens het geruchtencircuit dat op volle toeren draait krijgt het vlaggenschip een 4.7 inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De schermresolutie van de iPhone 6S bedraagt 1334 bij 750 pixels, dus dat zou een behoorlijke boost zijn. De FHD-schermresolutie vinden we momenteel alleen bij de Plus-modellen.

Onder de motorkap vinden we naar verluidt een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 3GB RAM en 32GB intern geheugen. Verder heeft het vlaggenschip een waterdichte behuizing, is hij slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10.

Wat betreft de vormgeving lijkt de iPhone 7 in veel opzichten op de iPhone 6S, maar met enkele kleine wijzigingen. Volgens de laatste berichten laat Apple de koptelefoonaansluiting weg en krijgt het toestel een dubbele speaker. Ook zou hij met een dubbele camera en capacitieve of aanraakgevoelige Home-knop worden uitgerust. Alleen de iPhone 7 Pro krijgt wellicht een Smart Connector. Tot slot verschijnt de iPhone 7 in de kleuren die we allemaal kennen: zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Sommigen beweren dat het vlaggenschip ook in het zwart of Space Black wordt uitgebracht.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones