Ontwikkelaars Android moeten prijzen in-app aankopen...

Google PlayGoogle gaat ontwikkelaars voor Android verplichten om in de beschrijving van hun apps een extra prijslijst toe te voegen. Die prijslijst moet de prijzen van de zogenaamde in-app aankopen vermelden. In-app aankopen zijn aankopen die kunnen worden gedaan nadat de app is aangeschaft, bijvoorbeeld om extra punten te kopen of te updaten naar een premium versie.

Google Pay

Eerder scherpte Google al de regels rondom prijsvermelding aan. Zo zijn ontwikkelaars nu al verplicht om binnen de Google Play-omgeving te vermelden of hun app de mogelijkheid tot in-app aankopen bood. Google breidt deze verplichtingen nu dus uit. Daardoor moeten ontwikkelaars vanaf nu ook een prijslijst opstellen en weergeven in Google’s appstore.

De nieuwe regels zijn er volgens Google om de klanten een beter inzicht te geven in wat ze eventueel te wachten staat bij het installeren van een nieuwe app. Zo kunnen gebruikers zien om wat voor bedragen het gaat, en is ook direct duidelijk of een gratis app mogelijk later alsnog een hoog bedrag vraagt of bijvoorbeeld moet worden gekoppeld aan een abonnement.

Nieuwe regels

De nieuwe, door Google opgestelde regels gaan per 30 september in. Het is niet de eerste keer dat Google nieuwe regels oplegt aan Android-ontwikkelaars. Eerder verlangde de telecomgigant al van ontwikkelaars dat zij een fysiek adres moeten vermelden bij Google Play.

Deze regel werd ingesteld om te voldoen aan regels van de Europese Commissie. Het is niet duidelijk of de verplichting van een prijslijst ook om die reden is doorgevoerd.

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones