Opnieuw wijzigingen Oneindig Online abonnement T-Mobile

Opnieuw wijzigingen Oneindig Online abonnement T-Mobile

Voor de tweede keer in korte tijd verandert T-Mobile de voorwaarden voor zijn Oneindig Online abonnement. Vanaf half oktober betekent oneindig niet letterlijk oneindig: het datagebruik voor mobiel internet wordt dan aan banden gelegd met een limiet van 5GB per dag. Tegelijkertijd verlaagt de provider de prijs voor zijn abonnementsdienst met 20 euro per maand.

Dat schrijft T-Mobile op de FAQ-pagina van de Oneindig Online dienst.

Het is eind mei als T-Mobile een nieuwe bundel introduceert waarin gebruikers maandelijks onbeperkt mogen internetten met hun smartphone: Oneindig Online. Bij de bekendmaking zegt de provider nadrukkelijk dat het een Fair Use Policy hanteert: misbruik van onbeperkt datagebruik wordt niet getolereerd, bijvoorbeeld als klanten van hun smartphone een internet hotspot maken om voortdurend illegaal films en andere content te downloaden, of hun gewone internetabonnement te vervangen.

Vlak voor de lancering besluit T-Mobile om één belangrijke beperking te schrappen. Zo was de maximale videoresolutie beperkt tot 480p om de stabiliteit van het netwerk te garanderen. Dat schoot de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in het verkeerde keelgat, omdat dat indruist tegen de basisbeginselen van netneutraliteit. Daarin is onder meer afgesproken dat providers geen commerciële diensten mogen voortrekken en afknijpen.

Nieuwe voorwaarden Oneindig Online

T-Mobile heeft inmiddels een volgende stap gezet om de dienstverlening te optimaliseren. Vanaf 17 oktober geldt dat klanten met een Oneindig Online abonnement maximaal 5GB aan mobiele data per dag mogen verbruiken. Op deze manier hebben leden volgens de provider meer dan genoeg data om via hun smartphone voortdurend online te zijn, maar is er wel een drempel opgeworpen om niet te gortig met ‘oneindig’ datagebruik om te gaan. Als je meer data nodig denkt te hebben dan 5GB, dan kun je via de T-Mobile app extra dataverkeer aanschaffen met de zogeheten aanvuller. Dat gaat met blokken van 1GB en is alleen mogelijk als deze hoeveelheid extra data is verstookt.

Daarnaast verlaagt T-Mobile te prijs voor Oneindig Online. De instapprijs voor de mobiele internetdienst is vanaf half oktober nog maar 70 euro in plaats van 90 euro. Daarnaast kan het abonnement aangevuld worden met een tweede dienst: Stel Samen en Stel Bij. Voor tien euro extra –80 euro per maand– mogen klanten volledig onbeperkt internetten, onbeperkt sms’en en 2GB per maand in het buitenland aan data verbruiken. Voor nog eens 8 euro extra –88 euro per maand– mogen klanten ook onbeperkt bellen.

 

Wat vinden jullie van de nieuwe voorwaarden in het Oneindig Online abonnement van T-Mobile?

Bekijk het laatste nieuws over T-Mobile:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones