22 april 2014 door in HTC.

HTCHTC heeft een lange tijd achtergelopen op het gebied van de cameraprestaties maar heeft met de komst van de HTC One en HTC One M8 velen verbeteringen doorgevoerd. Toch moet er nog veel gebeuren om de concurrentie van Samsung en Apple aan te kunnen en is het van belang dat HTC op dit vlak blijft doorontwikkelen. Daar wordt echter hard aan gewerkt..

HTC werkt hard aan betere cameraprestaties

Camera ontwikkelaar Symon Whitehorn heeft namelijk tegenover Vodafone gezegd dat HTC momenteel hard bezig is met de ontwikkeling van een optische zoom voor de smartphones. Dit zou in vergelijking met de sterke concurrentie al een zeer goede verbetering zijn. Daarnaast zou het een verbetering zijn als HTC zich richt op de sensor. HTC zelf legt de focus namelijk liever bij de details in pixels, de UltraPixel technologie, dan op megapixels. Voordeel bij de concurrenten is namelijk dat de foto’s op kleinere schermen zeer scherp zijn. Men kan namelijk zien bij soortgelijke foto’s dat de UltraPixel camera van HTC minder gedetailleerde foto’s schiet. De beste omstandigheden voor een foto met een HTC One M8 zijn foto’s bij weinig licht of kunstlicht.

Helaas moeten HTC gebruikers nog wel even wachten op de verbeterde optische zoom. Whitehorn vertelde dat de grootste verbetering op cameragebied te verwachten zijn binnen 12 tot 18 maanden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones