Opvouwbare Galaxy ‘on hold’, niet geschrapt

Opvouwbare Galaxy ‘on hold’, niet geschrapt

De opvouwbare Galaxy smartphone die Samsung ontwikkeld wordt, waarschijnlijk on hold gezet. De Koreaanse smartphone fabrikant is onzeker of mensen voor een dergelijk toestel willen betalen. De vouwbare smartphone, ‘Project Valley’, wordt waarschijnlijk later in 2017 geïntroduceerd.

The Korea Herald heeft insiders gesproken die aangeven dat Samsung reeds in staat is opvouwbare smartphones op grote schaal te fabriceren. Het Koreaanse bedrijf is echter niet zeker dat de markt klaar is voor deze toestellen. De reden hiervoor zijn de aanzienlijk kosten om een dergelijk toestel in de markt te zetten. Het bedrijf betwijfeld of mensen de prijs voor een toestel willen betalen. Alle aandacht van de fabrikant gaat eerst naar de opvolger van de zeer succesvolle Galaxy S7 vlaggenschepen.

Opvouwbare Galaxy loopt vertraging op

Insiders tipte The Korean Herald dat Samsung ‘Project Valley’ waarschijnlijk on hold zet. Het bedrijf heeft als gevolg van de kosten van het project en natuurlijk de recente kosten in verband met het mislukken van de Note 7.

Geruchtenmolen Project Valley draait op volle toeren

De geruchtenmolen over Samsung’s opvouwbare telefoon reis is in de afgelopen weken in intensiteit toe genomen. Geruchten over bijvoorbeeld de benodigde 6e generatie OLED-beeldscherm. Eerst meldde analisten dat de massaproductie van de zesde generatie flexibele OLED-panelen op schema ligt. Deze 6e generatie OLED-panelen zijn nodig om toestellen zoals Project Valley te kunnen maken. Analisten zijn het er over eens dat zowel Samsung als LG gereed zijn om de panelen te fabriceren voor commerciële toestellen vanaf volgend jaar.

Samsung Patent scharnier buigbare telefoon

Onlangs werd bekend dat Samsung een patent heeft aangevraagd voor een buigbare smartphone. Het patent toont hoe de buigbare telefoon eruit zal gaan zien. Het is een langwerpige plaat met een automatische scharnier dat kan vouwen in het midden. Je krijgt op deze manier een soort clambshell telefoon. Het patent was zeer gedetailleerd en impliceert dat Samsung het einde van Project Valley’s ontwikkeling nadert.

Opvouwbare Galaxy

Samsung is voorzichtig na Note 7

Project Valley zou in het voorjaar van 2017 gelanceerd worden maar nieuwe geruchten suggereren dat we het toestel niet voor het tweede deel van 2017 gaan zien. Een Koreaanse publicatie bevestigd de uiteindelijke lancering in H2. Het bedrijf daarbij wel voorzichtig. Samsung is namelijk niet zeker of het toestel überhaupt gelanceerd moet worden en zo ja, in welk formaat.

Na de problemen met de Galaxy Note 7 kan Samsung Electronics zich geen risico’s veroorloven met nieuwe producten.

Rendement opvouwbare Galaxy niet hoog genoeg

Naast voorzichtigheid liggen er meer oorzaken achter het vertragen van Project Valley. Mocht het toestel worden getoond aan de wereld, dan is het natuurlijk een niche product. Het is de vraag of mensen uiteindelijk wel willen betalen voor een dergelijk niche smartphone. Op dit moment zijn er geen mogelijkheden voor Samsung om kosten te besparen op het project. Om de buigbare smartphone commercieel uit te brengen is er genoeg rendement nodig. Het is de vraag of het op dit moment haalbaar is om een dergelijk rendement te behalen op toestellen.

Het schijnt dat Samsung eerst een opvouwbare tablet wil lanceren die eenvoudiger te fabriceren is en daarom kosten efficiënter gemaakt kan worden.

Project Valley

Het lijkt er op dat Project Valley volledig in beweging is. De ontwikkeling van een opvouwbaar apparaat is echter op een laag pitje gezet in het belang van de Galaxy S8. De technologie voor de commerciële lancering van een opvouwbare Galaxy bestaat. Leveranciers geven zelfs aan dat de techniek grotendeels paraat is. Er zijn enkele kinken in de kabel, die nog gladgestreken moeten worden. Een grote vraag is natuurlijk de batterij. Neem je een opvouwbare of twee afzonderlijke accu’s. Een vraagstuk dat in de handen ligt van Samsung’s beruchte afdeling SDI.

Hopelijk slaagt Samsung er in om Project Valley kosten efficiënt genoeg te maken. Alleen in dat geval zullen we in 2017 worden verrast met de commerciële lancering van een opvouwbare Galaxy smartphone.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones