18 november 2013 door in Algemeen.

phabletsEen Phablet is eigenlijk een grote smartphone, of juist een kleine tablet. Je kan dit het beste omschrijven als een kruising tussen smartphone en een tablet. Phablets hebben een scherm met een formaat tussen de 5 en 7 inch. Alle grote fabrikanten hebben op dit moment verschillende phablets in hun assortiment. De populariteit van deze telefoons groeit met de dag. Op dit moment zijn 1 op de 5 smartphones die worden verkocht een phablet. Een percentage van 21 procent.

Phablets hebben een marktaandeel van 21 procent

Toen de eerste Samsung Galaxy Note op de markt kwam was iedereen een beetje huiverig. Het toestel paste niet goed in je broekzak. Het is eigenlijk te groot om mee te kunnen bellen. De eerste Note verkocht dan ook niet zo goed. Dit nieuwe toestel zorgde echter wel voor een enorme opkomst van grote smartphones. Nieuwe mobiele telefoons werden steeds groter. Een scherm van 5 inch is nu vrij normaal. Smartphones worden steeds groter en de populariteit van grote smartphones, Phablets dus, groeit enorm.

Vorig jaar was het aandeel van Phablets 3 procent. Dit jaar is dit gestegen naar 21 procent.

Het aandeel verkochte Phablets zal waarschijnlijk nog stijgen. Mede ook doordat fabrikanten steeds meer Phablets uitbrengen. Enkele voorbeelden van populaire Phablets zijn de Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Mega en Sony Xperia Z1. Ook heeft Nokia aangekondigd in het nieuwe jaar met twee verschillende Phablets op de markt te komen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones