10 oktober 2014 door in Google.

nexusHet lijkt erop dat Google deze maand nog de Nexus 6 gaat presenteren, samen met de Nexus 9: haar nieuwe tablet. Dit melden meerdere nieuwsbronnen, onder andere The Wall Street Journal, een Amerikaanse zakenkrant. De Nexus 6 moet de grootste Nexus-telefoon worden tot nu toe.

Beter dan de iPhone 6 Plus

Een van de bronnen zei dat Google een telefoon op wil leveren met een beeldscherm dat de iPhone 6 Plus verslaat. Volgens de uitgelekte specificaties krijgt de Nexus 6 een 5,92 inch beeldscherm mee met een resolutie van 2560×1440 pixels.

Ook zou Google de grote nieuwe iPhone willen verslaan in prijs. De adviesprijs van de goedkoopste iPhone 6 Plus is 799 euro. Het toestel zal dus goedkoper dan dat zijn, maar het is niet onwaarschijnlijk dat hij goedkoper is dan de Nexus 5.

Het wordt een uitgebreide telefoon met veel high-end-feautures. Uit de test die GeekBench aan de nog niet eens aangekondigde Nexus 6 onderwierp scoort de telefoon niet slecht. Volgens techwebsite GSMArena laat het toestel met een prestatiescore van 3.199 de iPhone 6 en 6 Plus al achter zich.

Shamu

Er werd al verwacht dat de telefoon eind oktober of begin november zou worden aangekondigd. Overigens wordt de telefoon nog bij zijn codenaam genoemd, ‘Shamu’, nog steeds is het dus niet officieel of de telefoon Nexus 6 heet of misschien wel Nexus X.

Eerder meldden we al dat de foto’s en specificaties van de Nexus 6 zijn uitgelekt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones