6 september 2013 door in Algemeen.

nfcNFC is een techniek die het mogelijk maakt om draadloos te kunnen communiceren met apparaten op een korte afstand. Deze functionaliteit wordt ondersteund door een groot aantal nieuwe smartphones en gaat er onder andere voor zorgen dat het mogelijk wordt om met je mobiele telefoon te kunnen betalen. Portemonnees zijn straks niet meer nodig omdat je al je pasjes en betaalverkeer rechtstreeks via je telefoon kan gebruiken. In Leiden zijn ze afgelopen maandag begonnen met een proef.

Smartphones worden steeds toegankelijker en de mogelijkheden worden uitgebreider. Betalen met je smartphone is iets wat we een aantal jaar geleden nog nooit van hadden gehoord. Binnenkort is dit de nieuwe standaard en zullen pinpassen niet meer nodig zijn. Maar hoe werkt het? En is betalen met je smartphone wel veilig?

Betalen met je smartphone

Het principe is heel eenvoudig. NFC, voluit: Near Field Communication”, is een verbindingstechniek die het mogelijk maakt om 2 chips op korte afstand met elkaar te laten communiceren. Als je winkelt en wilt afrekenen plaats je nu je pinpas door een gleuf. Eigenlijk werkt dit ongeveer hetzelfde, alleen reken je straks af door je telefoon tegen een betaalapparaat aan te drukken. Hierdoor wordt de NFC-chip in je smartphone verbonden met de chip in de betaalautomaat en kan je afrekenen. Betalingen onder de 25 euro kunnen direct worden afgerekend en behoeven geen verplichte pincode. Bij betalingen boven de 25 euro moet je wel je pincode gebruiken.

Als je het niet veilig vindt om zonder pincode te kunnen betalen, kan je dit handmatig aanpassen. Betalingen worden op deze manier veel sneller verricht en je hebt geen last meer van het feit dat je constant je hele tas mee moet sjouwen met je portemonnee en bankpasjes. Doordat iedereen tegenwoordig overal zijn telefoon mee naar toe neemt kan je altijd direct bij je geld en ben je altijd in staat om betalingen te kunnen doen.

Bekijk alle aanbiedingen van smartphones met NFC

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones