Qualcomm 205 Mobile Platform, 4G budget processor

Qualcomm 205 Mobile Platform, 4G budget processor

Qualcomm heeft zijn nieuwe budget processor aangekondigd, 205 Mobile Platform. De fabrikant gebruikt niet langer de naam Snapdragon voor de budget SoC’s. Verschil tussen budget/basis processor en high-end Snapdragon in de toekomst duidelijker.

Vandaag heeft Qualcomm een nieuwe budget processor gepresenteerd, 205 Mobile Platform. De processor is bedoelt voor de budget smartphones en is uitgerust met nieuwe connectiviteit. Budget smartphones ondersteunen straks over 4G en VoLTE. Opvallend is de tenaamstelling, want het merk wil in de toekomst ‘Snapdragon’ alleen nog gebruiken voor de meer high-end processors als de 10nm Snapdragon 835.

Qualcomm 205 Mobile Platform

De Qualcomm 205 Mobile Platform is bedoeld voor budget smartphone. Het is een dual-core processor maximaal geklokt op 1,1 GHz met een Adreno 304 grafische processor. Tot zover geen bijzonderheden, maar de processor beschikt over uitstekende connectiviteit. De processor ondersteunt namelijk LTE Cat. 4 en dat betekent super snel surfen over de 4G netwerken. Met de SoC kun je downloaden met snelheden tot 150 Mbps  en upload snelheden tot 50 Mbps. Daarnaast wordt Voice over LTE (VoLTE) en Voice over Wi-Fi (VoWiFi) ondersteund. Uiteraard ondersteunt de processor enkele smartphone features zoals camera’s (3-megapixel), Bluetooth, video en VGA beeldscherm.

4G budgetsmartphones

De nieuwe processor van Qualcomm maakt een hele nieuwe serie aan budget 4G smartphones mogelijk. Toestellen zoals de Nokia 150 maken nu alleen nog gebruik van 2G en 3G. Straks kunnen mensen die geen behoefte hebben aan een smartphone, toch genieten van de mogelijkheden van 4G LTE. De zeer lichte processor ondersteunt het snelle 4G netwerk zodat de meest goedkope telefoons straks wel toegang krijgen tot VoLTE muziek streamen of Video streamen van muziek of HD video aankan.

De nieuwe netwerk technologieën als LTE en WiFi leveren daarnaast ook nog een meer betrouwbare communicatie. Gesprekken tussen VoLTE telefoons komen veel sneller tot stand en de kwaliteit van het geluid is vele malen beter dan communicatie via 2G- en 3G-netwerken. Op dit moment is er in Nederland zelfs al een aanbieder, die alleen nog maar 4G abonnementen aanbiedt. Dat is namelijk Tele2. Via Tele2 kun je alleen nog maar bellen als je belt via VoLTE. De nieuwe generatie 205 Mobile platform biedt straks voor gebruikers van dergelijke providers een uitstekend alternatief.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones