Qualcomm kondigt Snapdragon 820-processor aan

Qualcomm kondigt Snapdragon 820-processor aan

Qualcomm heeft zijn nieuwe chipset aangekondigd: de Snapdragon 820-processor. Daarmee hoopt de chipmaker om Samsung weer voor zich te winnen. De Snapdragon 820-processor zou vooral ten goede komen aan de accuduur en kwaliteit van de camera van je telefoon. En natuurlijk: géén oververhittingsproblemen.

Oververhittingsproblemen

Vlak voor de aankondiging van de Samsung Galaxy S6 werd duidelijk dat Samsung er vanaf zag om de Snapdragon 810-chipset van Qualcomm te gebruiken. De processor zou namelijk kampen oververhittingsproblemen, wat Qualcomm overigens tot op de dag van vandaag ontkent.

Uiteindelijk plaatste Samsung maar de eigen Exynos-processor in de Galaxy S6 en S6 Edge. Aan Qualcomm nu de taak om de Snapdragon 820-chipset bij Samsung aan de man te brengen.

Snapdragon 820

Qualcomm’s nieuwe chipset maakt gebruik van Qualcomm’s eigen nieuwe grafische processor: de Adreno 530-processor. Dit is de opvolger van de Adreno 430 en zou veertig procent sneller zijn en veertig procent minder energie gebruiken. Deze ondersteunt ultra HD-resoluties waarmee je kunt filmen in een maximale resolutie van 4K met zestig frames per seconde.

Ook wordt gebruik gemaakt van een nieuwe beeldprocessor: de Qualcomm Spectra. Naar Qualcomm’s eigen zeggen bereikt je camera hiermee steeds meer de spiegelreflexcamera, omdat dit deel van de chipset twee camera’s aan de voorkant en twee camera’s aan de achterkant ondersteunt.

Uiteindelijk wil Qualcomm de Snapdragon 820 ook inzetten in auto’s. Daar wordt nu nog vaak de anderhalf jaar oude Snapdragon 602A gebruikt, maar de 820 moet straks met een upgrade ook snel genoeg zijn om in slimme auto’s te passen.

Filmen in 4K?

Nog even over het filmen in 4K: hebben we dat echt nodig voor onze smartphones? Nee. Maar met de chip kunnen telefoons zich meer richten op virtual reality en beelden tonen die wel in de buurt komen van 4K. Zo werken sommige samen met virtual reality-brillen. En Qualcomm denkt meteen groots: uiteindelijk wil de chipmaker de Snapdragon 820 (al dan wel geüpgrade) zelfs in auto’s gebruiken. Nu wordt daarvoor de Snapdragon 602A nog gebruikt.

Over het aantal, soorten kernen en de maximale kloksnelheden heeft Qualcomm nog niks officieel vrijgegeven. De geruchten vertellen ons dat het een quad-core processor betreft, dus vierkernig. De Snapdragon 810 telt acht kernen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones