Qualcomm Snapdragon 835 is sneller dan A10 op AnTuTu

Qualcomm Snapdragon 835 is sneller dan A10 op AnTuTu

Qualcomm SnapdragonHet is bijna 2017 en de nieuwe generatie processors staat voor de deur. De Qualcomm Snapdragon 835 is eindelijk gespot op de benchmarks en scores zijn veelbelovend.

De Qualcomm Snapdragon 835 scoort 181.434 op AnTuTu en daarmee scoort de nieuwe Android processor veel beter dan Apple’s A10 Fusion processor. Vanaf het tweede kwartaal verwachten we de eerste Snapdragon aangedreven vlaggenschepen, maar misschien liggen ze wel eerder in de winkels.

10nm FinFET Snapdragon 835

De Snapdragon 835 is waarschijnlijk de eerste processor van de 10nm generatie SoC’s. In samenwerking met Samsung wordt de nieuwe vlaggenschip processor gemaakt op het nieuwe 10nm FinFET proces. Samsung heeft recent pas aangekondigd dat de Koreaanse fabrikant het 10nm proces in massaproductie kan toepassen. De nieuwe processor met verrassende naam 835, werd afgelopen maand door Qualcomm gepresenteerd. Tijdens de presentatie liet Qualcomm weten dat de nieuwe Dragon 27% betere prestaties levert en tot wel 40% minder energieverbruik verbruikt. De processor is echter niet 27% sneller EN 40% energie zuiniger, hierin zal de smartphone fabrikanten een keuze moeten maken.

Snapdragon 835 op AnTuTu

Deze week werd de Qualcomm Snapdragon 835 voor het eerst gespot op AnTuTu. De Chinese benchmark site geeft ons meer informatie over de chipset. Een prototype smartphone met de nieuwe Snapdragon 835 chip scoorde 181.434 op de AnTuTu benchmark. Hiermee scoort de nieuwe processor veel beter dan de A10 Fusion chip van Apple. Het snelste vlaggenschip van 2016, de iPhone 7 Plus, scoorde 172.644 en stond vanaf de lancering bovenaan.

Qualcomm Snapdragon 835 score Antutu

Vanuit de score op de benchmark kunnen we zien dat de Snapdragon 835 processor is voorzien van een octa-core CPU. Daarmee keert Qualcomm na twee modellen weer terug naar het 8 kernen ontwerp. Na dat octa-core Snapdragon 810 oververhitting veroorzaakte stapte Qualcomm over op de quad-core Snapdragon 820.

Specs Snapdragon prototype

Het prototype waarvan wij hier de score hebben draait op een 5,9-inch beeldscherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Het toestel beschikt over 4 GB werkgeheugen met 64 GB aan opslag. De smartphone draait op Android 7.0. Vanuit deze gegevens mogen we verwachten dat de toekomstige vlaggenschepen wel eens veel sneller kunnen zijn. De huidige vlaggenschepen hebben 6 GB en volgend jaar mogen we de eerste toestellen met 8 GB werkgeheugen verwachten.

Volgend jaar zien we de eerste smartphones, zoals de Samsung Galaxy S8, met de Snapdragon 835 processor. In de komende maanden zullen we veel lekken en hopelijk nog benchmark scores zien. Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones