Rijke notificaties iOS 10 ook naar oudere iPhones

Rijke notificaties iOS 10 ook naar oudere iPhones

Goed nieuws voor iedereen die met een al enigszins gedateerde iPhone rondloopt. Apple wil zijn feature rijke notificaties (rich notifications) beschikbaar stellen voor oudere modellen. Aanvankelijk gingen de media er van uit dat deze optie alleen op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus te gebruiken zou zijn.

Dat laat Apple weten tegenover ontwikkelaars in de releasenotes van de eerste bèta van iOS 10. Het nieuwe besturingssysteem is op dit moment alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. De eerste publieke bèta wordt volgende maand uitgerold.

Rijke notificaties

Allereerst: wat zijn rijke notificaties of rich notifications? Dat zijn berichten die je rechtstreeks vanaf het vergrendelscherm kunt raadplegen. Zoals de naam wellicht al impliceert kun je meer dan alleen berichten lezen: het is tevens mogelijk om direct te reageren op een notificatie. Je hoeft hiervoor dus niet langer eerst je toestel te ontgrendelen en de bijbehorende app te openen. Daarnaast tonen rijke notificaties meer informatie dan voorheen. Als je hard genoeg op een bericht drukt, verschijnt het hele gesprek met de persoon in kwestie in beeld. Als hij of zij een foto aan het bericht heeft toegevoegd kun je deze snel bekijken in de vorm van een preview.

iOS 10

Om gebruik te kunnen maken van rijke notificaties moet je iPhone over 3D Touch beschikken. Deze drukgevoelige techniek is momenteel alleen in  de iPhone 6S en iPhone 6S Plus verwerkt. De media gingen er vanzelfsprekend van uit dat deze feature alleen was weggelegd voor de bezitters van de laatste iPhones.

Dat blijkt een grove vergissing. Apple laat weten dat ook oudere iPhone modellen straks mogen profiteren van rijke notificaties. Goed nieuws dus als je een iPhone 6, iPhone SE of oudere smartphone hebt. Hoe dit in zijn werking gaat is echter onduidelijk aangezien deze toestellen niet over 3D Touch beschikken. Een mogelijke oplossing voor dit euvel is dat je je vinger langer ingedrukt houdt op het scherm.

iOS 10

Tijdens de keynote speech deed Apple de nieuwste versie van zijn besturingssysteem uit de doeken: iOS 10. Deze versie kent op een groot aantal punten kleine verbeteringen en zowel Siri als 3D Touch zijn prominenter aanwezig. Ook heeft Apple diverse van zijn apps een flinke onderhoudsbeurt gegeven. Het besturingssysteem is compatibel met de iPhone 5 en hoger, iPad 4 en hoger en de zesde generatie iPod touch.

 

Meer weten over iOS 10? In ons artikel ‘Alles wat je moet weten over iOS 10’. Daarin sommen wij alle hoogtepunten en verbeteringen op.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones