Robin Mobile: écht onbeperkt alles

robin-mobile-logoDe Nederlandse providermarkt wordt vooralsnog vooral beheerst door de grote merken als Vodafone, KPN en Tele2. Met de komst van Robin Mobile maakt ons land echter kennis met een nieuw soort aanbieder van mobiele telefonie. Waar er normaal per provider tientallen sim only abonnementen kunnen worden afgesloten – met veel MB’s, of juist extra belminuten – is er bij Robin Mobile slechts de keuze uit één abonnement.

Onbeperkt alles

Een abonnement voor slechts 0,99 euro per dag, zo vertelt de provider op haar website. Er moet dan ook een maandbedrag worden neergelegd van 29,95 euro. Wat krijg je daar als klant voor terug? Onbeperkt sms’en, bellen en mobiel internetten. Het is niet verwonderlijk dat de eerste reactie vaak een cynische is: er zal wel weer een addertje onder het gras zitten.

Dat is echter niet het geval. ‘Écht onbeperkt’, zoals de reclameslogan van Robin Mobile luidt, klopt. En toch zou je kunnen spreken van een kleine valkuil. Want de 29,95 euro die je betaalt staat weliswaar voor gratis sms’jes en belminuten, maar de gratis MB’s die je krijgt worden gecombineerd met een relatief lage internetsnelheid van maximaal 800 Kbps. Daarom heeft Robin Mobile nog twee andere varianten, de ‘Robin Heel Snel’ en de ‘Robin Super Snel’. ‘Robin Heel Snel’ levert internetsnelheden tot 2 Mbps. Daarvoor moet dan wel 10 euro extra per maand worden ingelegd. Wil je een downloadsnelheid van maximaal 8,2 Mbps, dan kun je voor 49,95 euro het ‘Robin Super Snel’-abonnement aanschaffen.

Daarnaast is bellen in het buitenland pas mogelijk nadat er een extra tegoed is gestort. Dat gaat eenvoudig, maar is wel noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van mobiel internet en om te bellen en sms’en op plaatsen waar het KPN-netwerk van Robin Mobile niet actief is.

Beoordeling

Ondanks het feit dat de aanbieder van mobiele telefonie nog niet heel lang actief is, is de toegevoegde waarde al wel zichtbaar. Niet voor niets is Robin Mobile in 2014 als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Klanten geven een gemiddelde van 8,8 aan het bedrijf. Daarmee is het één van de best gewaardeerde aanbieders van mobiele telefonie in Nederland.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones