Samsung deelt verhaal achter S-Pen stylus Galaxy Note 8

Samsung deelt verhaal achter S-Pen stylus Galaxy Note 8

Ben jij in het bezit van een Samsung Galaxy Note 8? Dan moet je bijna wel verliefd zijn geworden op de iconische S-Pen. Dankzij deze innovatieve stylus is multitasken gemakkelijker dan ooit en communiceer je gemakkelijk met je vrienden door bijvoorbeeld een plaatje te tekenen. Samsung heeft er echter lang over gedaan om de S-Pen te optimaliseren.

Dat blijkt uit een uitgebreid interview met het hoofd ontwerp dat Samsung heeft gepubliceerd op diens officiële website.

De Samsung Galaxy Note 8 is nu sinds 15 september verkrijgbaar in ons land. Het toestel is om meerdere redenen een vreemde eend in de bijt. In de eerste plaats beschikt het toestel over een fraai en mooi vormgegeven Infinity Display. Hierbij zijn schermranden vrijwel compleet verleden tijd en bestaat het oppervlak voor maar liefst 83 procent uit actief gebruikt scherm. Daarnaast maakt de Samsung Galaxy Note 8 indrukwekkende foto’s dankzij de twee camera’s aan de achterkant. Twee is beter dan één, en dat gaat ook als het om camera’s gaat. Niet in de laatste plaats is de Samsung Galaxy Note 8 echter een unieke verschijning dankzij zijn S-Pen. Deze stylus is onlosmakelijk verbonden met de Note-serie en sinds 2011 een trouwe kompaan.

Samsung Galaxy Note en de S-Pen: een gouden duo

De S-Pen stylus is geliefd onder bezitters van de Note-toestellen. Dat is ook helemaal niet gek. Dankzij deze innovatieve touchscreen pen kun je immers op het beeldscherm van je telefoon met ongekende precisie taken uitvoeren. Zodoende kun je gemakkelijk multitasken door bijvoorbeeld twee vensters naast elkaar open te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld in real-time gegevens uit een Excel-sheet verwerken in een PowerPoint-presentatie. Ook is het met de S-Pen gemakkelijk om jezelf uit te drukken door bijvoorbeeld een plaatje te tekenen en die te delen met je vrienden. Vooraleer de S-Pen echter zijn huidige kwaliteitsniveau had bereikt, heeft hij een flinke weg moeten afleggen. Dit onthuld Hyesoon Jeong, hoofd ontwerp bij Samsung Mobile Business, in een vandaag verschenen interview.

Hyesoon Jeong toont de S-Pen

‘S-Pen ontwikkeling duurde een jaar’

In het vraaggesprek geeft zij aan dat de ontwikkeling van de huidige S-Pen ruim een jaar heeft geduurd. Hierbij ligt de nadruk op het toevoegen van nieuwe functies. Een nieuwe functie van deze jaargang is de Live Message functie. Hiermee kunnen Note 8-gebruikers GIF-bestanden maken en gemakkelijk verzenden naar contacten. Hiermee krijgen doorgaans platte afbeeldingen een nieuwe dimensie vanwege de bewegende beelden. Ook heeft men flink ingezet op Bixby-integratie, de virtueel assistent die werd aangekondigd tijdens de Samsung Galaxy S8 presentatie. Het is nu bij de Galaxy Note 8 mogelijk om via een stemcommando aan Bixby te laten weten welke kleur pen en welke schrijfdikte je wilt gebruiken.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones