Samsung deelt verhaal achter UX-design Galaxy S8

Samsung deelt verhaal achter UX-design Galaxy S8

Bezitter van een Samsung Galaxy S8 (Plus) en altijd al willen weten waarom bepaalde apps zo werken als ze doen? Dan is dit je kans. Op de officiële Samsung blog is namelijk een interview met de UX-ontwerpers van het onlangs gelanceerde paradepaardje te vinden.

Voor degenen die niet bekend zijn met de term: UX staat voor User Experience. Het is heel simpel gezegd datgene wat jij ziet wanneer je een telefoon gebruikt. Hoe navigeer je? Hoe zien de kleuren eruit? Welke icoontjes heeft het toestel? Waar vindt je de fysieke volumeknoppen? UX heeft dus toepasselijk alles te maken met de manier hoe jij je telefoon gebruikt. In een nieuw interview dat is gepubliceerd op de Samsung Newsroom blog, delen de grafisch ontwerpers achter de UX van de Samsung Galaxy S8 alle ins en outs.

Vraaggesprek met de ontwerpers

In het interview worden de ontwerpers gevraagd naar hun beweegredenen om bepaalde keuzes te maken. Zo komen we er onder meer achter dat het centrale thema van de Samsung Galaxy S8 ‘ritme’ is. Alles moet gemakkelijk en intuïtief aanvoelen waarbij alles logisch en vloeiend in elkaar overloopt. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de camera-app van het Samsung paradepaardje. Hierbij kun je zowel inzoomen door een knijpende beweging met je vingers te maken, maar ook door over de vergrendelknop te schuiven. Ook wanneer je gebeld wordt doet de UX zijn werk. Je ziet dan namelijk automatisch op de achtergrond een screenshot van de app of foto waar je op dat moment naar aan het kijken was. Dit alles zorgt ervoor dat het toestel één ononderbroken ervaring biedt.

Meer ruimte

Aangezien het 2017 vlaggenschip van Samsung beduidend groter is dan zijn voorganger uit 2016, dienden de ontwerpers ook rekening te houden met deze extra ruimte. Dit hebben zij gedaan door alle knoppen (navigatieknoppen) ietsjes kleiner te maken en hun functionaliteit enigszins aan te passen. Wanneer je bijvoorbeeld een film kijkt op je Samsung Galaxy S8, moet je de thuisknop iets langer ingedrukt houden dan normaal. Dit is gedaan om te voorkomen dat je per ongeluk op de toets drukt.

Tot slot zie je de nieuwe ontwerpkeuzes ook terug in de iconen van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. De iconen zijn namelijk allemaal opgebouwd volgens dezelfde lijnen waarbij eveneens de schaduwen als een uniform geheel ogen. Zeker voor mensen met een interesse in ontwerp en design is het gehele interview een absolute aanrader.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones