22 september 2014 door in Samsung.

PaypalsamsungVolgens het zakenblad Business Korea ontwikkelen Samsung en PayPal een concurrent voor Apple Pay. Daarbij worden al flink wat namen van grote banken en creditcardmaatschappijen genoemd als partners. Met het alternatieve systeem zou je ook via een smartwatch kunnen betalen en heb je aan een vingerafdruk genoeg voor toegang.

Uit de samenwerking van Samsung en PayPal blijkt meteen waarom PayPal niet werd genoemd in het rijtje van banken dat Apple noemde tijdens de presentatie van Apple Pay.

Inside nieuws

Het zakenblad Business Korea zegt het nieuws te hebben van een hoge functionaris achter de schermen bij Samsung. De fabrikant zou ook samenwerken met Synaptics, een ontwikkelaar van biometrische beveiliging.

Een tikkeltje ironisch is dat PayPal niet beschikbaar is in Zuid-Korea, omdat het betaalbedrijf de Koreaanse munt niet accepteert. Er wordt gezegd dat Samsung voor haar thuisland een aparte manier betaaldienst gaat ontwikkelen.

GPS

Als gebruiker van de Smartwatch zou je kunnen betalen door je vingerafdruk te scannen met het horloge. Verder zou het systeem middels GPS de gebruiker tippen over aanbiedingen in de buurt. Ook zou het zelfs de mogelijkheid hebben om een aankoop al te doen nog voordat je in de winkel bent.

Technologie bestaat al langer

Wat betreft nfc-chips liep Apple aardig achter. Veel Android-toestellen beschikken al langere tijd over deze technologie. Met de nfc-chip in de iPhone 6 kun je met je telefoon een betaling kunt verrichten, door de telefoon een tikje te geven tegen een betaalautomaat. Daardoor zijn pasjes niet meer nodig. Eerder werd bekend dat Apple haar nfc-chip volledig afschermt voor ontwikkelaars.

Begin volgend jaar is de Mobile Word Congress. Op zijn vroegst maken Samsung en PayPal dan hun nieuwe betaalsysteem bekend.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones