‘Samsung Galaxy A (2018) krijgt Bixby’

‘Samsung Galaxy A (2018) krijgt Bixby’

De Samsung Galaxy A reeks krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe feature: Bixby. Dat betekent dat de digitale assistent van de Koreanen niet alleen beschikbaar is op de dure vlaggenschepen, maar ook bij de telefoons in het middensegment.

Dat suggereert een bron op het Chinese sociale netwerk Weibo. Weliswaar is Weibo niet de meest betrouwbare bron als het om geruchten gaat, maar desalniettemin is de introductie van Bixby op mid-range telefoons een interessant nieuwtje.

De Samsung Galaxy A-serie behoort tot het premium mid-range segment. Telefoons uit dit segment behoren qua prijs tot het middensegment, maar hebben specificaties onder de motorkap die richting het duurdere high-end segment gaan. Zo hebben de toestellen onder meer een OLED-display, Always On display, aluminium en glazen behuizing en zijn ze stof- en waterdicht. De eerste lichting Galaxy A telefoons stamt uit 2015. In januari introduceerde Samsung de derde generatie: de Galaxy A (2017). Deze bestaat uit de Samsung Galaxy A3 (2017)Galaxy A5 (2017) en Galaxy A7 (2017).

Als we deze lijn doortrekken krijgen we eind december of begin januari een gloednieuwe serie telefoons te zien: de Samsung Galaxy A (2018). De eerste geruchten over deze toestellen hebben we al gehoord. Eind augustus meldde een Chinese twitteraar dat de toestellen in deze reeks voor het eerst een Infinity Display krijgen. Je weet wel, het edge-to-edge scherm dat je wellicht van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8 kent.

Voorkantvullende schermen kennen we van high-end vlaggenschepen, maar sommige fabrikanten hebben deze feature ook in hun goedkopere toestellen verwerkt. Het bekendste voorbeeld daarvan is Wiko. De Wiko VIEW, VIEW XL en VIEW Prime hebben ieder een scherm met supersmalle randen en 18:9 beeldverhouding. In tegenstelling tot de vlaggenschepen van Samsung hebben ze wel een LCD-paneel, geen OLED-scherm. Een ander voorbeeld van een goedkoper toestel met scherm dat de voorzijde bedekt, is de LG Q6. Samsung slaat naar verluidt dezelfde weg in met de Samsung Galaxy A (2018).

Samsung Galaxy A5 (2017) en Samsung Galaxy A3 (2017)

Bixby

Een andere Samsung feature die we exclusief bij de duurdere vlaggenschepen aantreffen, is Bixby. Bixby is de digitale assistent die je leven gemakkelijk moet maken. Zo krijg je op de juiste momenten relevante informatie voorgeschoteld. Zo vertelt hij je ’s ochtends wat je die dag op je agenda hebt staan, maar ook verkeersinformatie en weersvoorspelling. ’s Avonds weet hij je te vertellen hoeveel stappen je hebt gezet en calorieën je daarbij hebt verbrand. In de toekomst kun je de camera gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren -bijvoorbeeld als je iemand ziet lopen met schoenen die je helemaal het einde vindt- of tekstfragmenten te vertalen.

Bixby werd geïntroduceerd bij de lancering van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Later zagen we de assistent enkel nog bij de Samsung Galaxy Note 8. De Zuid-Koreanen zijn naar verluidt van plan om deze feature ook naar het mid-range toestellen je brengen. De Samsung Galaxy A (2018) wordt de eerste reeks die standaard met Bixby wordt uitgerust, aldus een gebruiker op Weibo. Net als bij de dure vlaggenschepen krijgt de digitale assistent een eigen dedicated knop waarmee je hem kunt activeren.

Over de Samsung Galaxy A (2018)

De Samsung Galaxy A (2018) wordt, zoals gezegd, vermoedelijk in december of januari 2018 gepresenteerd. Als we uitgaan van de derde lichting bestaat deze reeks uit drie toestellen: de Samsung Galaxy A3 (2018), Samsung Galaxy A5 (2018) en Samsung Galaxy A7 (2018). In juli verscheen de Galaxy A7 (2018) in de database van GFXbench. Dit toestel heeft naar verluidt een Super AMOLED-display met Full HD-resolutie, Exynos 7880 octa-core processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz, 4 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Zowel aan de voor- als achterkant heeft Samsung mogelijk een 16 megapixelcamera geïnstalleerd. Tot slot draait het toestel op Android 7.1.1 Nougat, maar het zou ons niet verbazen als Samsung tegen die tijd het toestel heeft klaargestoomd voor Android 8.0 Oreo.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones