Samsung Galaxy A5 2016 ontvangt veiligheidsupdate

Samsung Galaxy A5 2016 ontvangt veiligheidsupdate

Ben jij de bezitter van een Samsung Galaxy A5 2016? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Er rolt vanaf vandaag namelijk een nieuwe update uit voor jouw toestel. Hierin wordt de veiligheid van jouw toestel bijgewerkt naar de meest recente standaard. Je leest er alles over in dit artikel.

De Samsung Galaxy A5 2016 verscheen, zoals de naam al doet vermoeden, vorig jaar. Nog steeds is het toestel razend populair en wordt hij aangeboden door vrijwel alle grote winkels en providers. Uiteraard wenst Samsung graag voort te bouwen op dit succes en lanceerde het eerder dit jaar de 2017-variant van dit toestel. De Samsung Galaxy A-serie positioneert zichzelf als betaalbaar middenklasse toestel met een hoogwaardig uiterlijk. Uiteraard draait het niet enkel om uiterlijk en specificaties, veiligheid is minstens zo belangrijk. Gelukkig heeft Samsung deze taak goed in diens oren geknoopt en komt het vandaag met een nieuwe update op de proppen.

Wat regelt de update?

De nieuwste update werkt de firmware van jouw toestel bij naar de nieuwste versie, namelijk A510FXXU4CQH2. De bestandsgrootte is 215 MB en dat is relatief veel voor een veiligheidspatch. Er worden in deze update dan ook 28 fouten of kwetsbaarheden in het Android besturingssysteem opgelost. Daarbovenop komen nog 12 kwetsbaarheden die specifiek zijn toe te schrijven aan het Samsung besturingssysteem. Aangezien Samsung telefoons op het Android systeem draaien met daaroverheen een speciale software laag, dienen beide bedrijven de koppen bij elkaar te steken en met één gezamenlijke update te komen.

Onze tips

Je ontvangt de update vanzelf. Hij rolt immers Over The Air (OTA) uit waardoor je vanzelf een melding krijgt zodra de update voor je klaarstaat. Zorg er tegen die tijd voor dat je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk om zo een hoge telefoonrekening te voorkomen. Eveneens is het sterk aan te raden om, wanneer je de software hebt binnengehaald, met een volle accu aan de update te beginnen. Het beste is om het toestel aan de lader te laten gedurende het uitvoeren. Tot slot is het altijd aan te raden om een grondige back-up van je persoonlijke gegevens te maken. Mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens het proces, zit je zo niet met de gebakken peren. Ben je ongeduldig en wil je de update nú binnenhalen? Kijk dan in het instellingenmenu van je telefoon onder het kopje ‘software bijwerken’.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones