Samsung Galaxy A7 (2017) gespot in benchmark

Samsung Galaxy A7 (2017) gespot in benchmark

De Samsung Galaxy A7 (2017) wordt mogelijk binnenkort door de Zuid-Koreaanse smartphonemaker uit de doeken gedaan. Het toestel is voor het eerst opgedoken in de benchmarkresultaten. Zodoende zijn de eerste specificaties ‘bekend’.

Eind vorig jaar introduceerde Samsung de Samsung Galaxy A3 (2016)Samsung Galaxy A5 (2016) en Samsung Galaxy A7 (2016). Deze tweede generatie had een flinke onderhoudsbeurt gekregen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo had de nieuwe serie zowel glas als aluminium in het design verwerkt, zoals we destijds bij de Samsung Galaxy S6 zagen, evenals een vingerafdrukscanner. Tevens werd de primaire camera uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). Een Super AMOLED-scherm was eveneens standaard bij deze reeks. En dat voor een midrange prijs. Kortom, een aantrekkelijk toestel vanwege zijn degelijke specificaties en scherpe prijs.

Het is bekend dat Samsung de Galaxy A-serie opnieuw wil uitbrengen. Zo zagen we de Samsung Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) en Galaxy A7 (2017) al eerder voorbijkomen in de database van Zauba, een Indiase test- en keuringsinstantie. Het is echter de eerste keer dat we de Samsung Galaxy A7 (2017) tegenkomen in een benchmark, in GFXbench om precies te zijn. Zodoende zijn de eerste specificaties uitgelekt.

Specificaties Samsung Galaxy A7 (2017)

Volgens de benchmark heeft de Galaxy A7 (2017) een 5.5 inch scherm met een Full HD resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Waarschijnlijk gaat het om hetzelfde AMOLED-scherm als het model van vorig jaar zodat je aan beeldkwaliteit niet hoeft in te leveren. Onder de motorkap vinden we naar verluidt een 1.8GHz snelle octa-core processor, mogelijk de Exynos 7880. Zijn voorganger beschikte nog over een Qualcomm Snapdragon 615 CPU. Verder vinden we volgens GFXbench 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte onder de kap. Dat betekent dus dat Samsung de opslagcapaciteit verdubbelt.

Verder heeft de smartphoneproducent twee 16 megapixelcamera’s in de Samsung Galaxy A7 (2017) verwerkt. Dat is een serieuze upgrade tegenover zijn voorganger. Die moest nog genoegen nemen met een 13 en 5 megapixelcamera. Tot slot vermeldt de benchmark dat de Galaxy A7 (2017) draait op Android 6.0.1 (Marshmallow). Helaas dus niet de allernieuwste versie van Googles besturingssysteem, Android 7.0 (Nougat).

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A7 (2017) wordt, net als zijn voorganger, waarschijnlijk tegen het einde van het jaar gelanceerd. Over de adviesprijs hebben we nog niets gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones