Samsung Galaxy A7 (2017) is waterdicht

Samsung Galaxy A7 (2017) is waterdicht

Nieuwe details over de nog te verschijnen Samsung Galaxy A7 (2017) zijn opgedoken. Als we de laatste geruchten mogen geloven krijgt het toestel onder meer een 5.7 inch Super AMOLED-scherm, een 16 megapixel selfiecamera en is hij waterdicht dankzij zijn IP68 certificering.

Dat schrijft SamMobile.

Het is al weer bijna drie maanden geleden dat we voor eerst de naam Samsung Galaxy A7 (2017) of SM-A720F tegenkwamen. Eind augustus dook deze smartphone op in de database van Zauba, een Indiase test- en keuringsinstantie voor consumentenelektronica. Naast de Galaxy A7 (2017) waren ook de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) in de databank van Zauba opgenomen.

Het enige dat we op dat moment konden melden is dat de telefoons een Super AMOLED-scherm hadden. Via GFXbench en AnTuTu kwamen we de afgelopen maanden steeds meer te weten over de toestellen. SamMobile zegt dat het exclusieve informatie heeft ontvangen over het duurste model van de Galaxy A-reeks: de Samsung Galaxy A7 (2017). Niet alleen worden de vermoedens die eerder de ronde gingen bevestigd, maar worden ze tevens aangevuld met nieuwe gegevens. De belangrijkste specificaties hebben we hieronder voor jullie opgesomd.

Specificaties Samsung Galaxy A7 (2017)

We beginnen met het scherm. Zoals gedacht krijgt de Samsung Galaxy A7 (2017) inderdaad een Super AMOLED-scherm met Full HD resolutie. De schermgrootte die SamMobile vandaag noemt wijkt af van eerdere berichtgeving: de beelddiagonaal zou namelijk 5.68 inch bedragen. Eerder hoorden we geluiden over een schermformaat van 5.5 inch. De Galaxy A7 belooft dus een fractie groter te worden. Hij wordt volgens de techsite aangedreven door de Exynos 7880, een octa-core processor die ontworpen is door niemand minder dan Samsung en een maximale kloksnelheid van 1.8GHz heeft. AnTuTu had het eerder over een Exynos 7870. Het werkgeheugen bedraagt naar verluidt 3GB, het intern geheugen 32GB. Deze laatste kun je eventueel uitbreiden met een microSD-kaart. De maximale opslagcapaciteit is niet bekend.

Dan twee zaken die onmiddellijk opvallen aan de genoemde specificaties door SamMobile. In de eerste plaats is de Samsung Galaxy A7 (2017) IP68 gecertificeerd. Dat betekent dat hij zonder problemen korte tijd volledig onder water gedompeld kan worden zonder dat hij daarbij waterschade oploopt. Zoiets vinden we normaal gesproken alleen maar terug bij de high-end modellen van Samsung, zoals de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Zelfs de Google Pixel en Pixel XL zijn minder waterbestendig als de Galaxy A7 (2017): deze hebben namelijk een IP53 certificering gekregen.

Wat eveneens opvalt is dat Samsung de selfiecamera een flinke upgrade heeft gegeven. De resolutie van deze camera is even groot als de primaire camera, namelijk 16 megapixels. Zijn voorganger moest nog genoegen nemen met een resolutie van 5 megapixels.

Verder zegt SamMobile dat de Samsung Galaxy A7 (2017) hoogstwaarschijnlijk een vingerafdruksensor en USB Type-C aansluiting heeft. De accucapaciteit bedraagt maar liefst 3600 mAh. De tweede generatie had een 3300 mAh batterij. Dat het toestel op Googles besturingssysteem Android draait is zonneklaar, de versie is echter niet bekend (Marshmallow of Nougat). SamMobile schrijft dat het aannemelijk is dat de Galaxy A7 (2017) op Android 6.0 Marshmallow draait als hij, net als zijn voorganger, in december wordt gepresenteerd.

 

Wat vinden jullie van deze specs?

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones