Samsung Galaxy A8 2016 gespot in de benchmark

Samsung Galaxy A8 2016 gespot in de benchmark

Al langer was bekend dat Samsung in de populaire A-reeks een nieuw topmodel zou toevoegen, maar erg veel officiële details waren nog niet bekend over deze nieuwe Galaxy A8. Zo werd er meermaals gezegd dat deze smartphone zou gaan beschikken over een 5.7 inch touchscreen, maar uit de meest recente benchmark blijkt dat dit verhaal toch degelijk anders is.

Benchmark

Uit de meest recente benchmark blijkt dat de Galaxy A8 gaat beschikken over een 5.1 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Om de smartphone goed werkend te houden kunnen wij rekenen op een 2.1 Ghz octa-core processor welke weer wordt bijgestaan door 3 GB werkgeheugen. Zoals wij het mogen verwachten beschikt ook deze Galaxy A8 over de meest moderne chipset die ook recentelijk is uitgebracht in andere modellen van dit merk, namelijk de Exynos 7420 chipset. Aan de achterzijde treffen wij een respectabele 16 megapixels camera aan en aan de voorzijde een 5 megapixels camera. Voor de opslag van deze foto’s of video’s is standaard 32 GB opslagruimte voor handen. Dat de Galaxy A8 standaard wordt uitgeleverd met Android 6 is niet verwonderlijk en eigenlijk meer een vereiste in deze dagen bij de introductie van een nieuwe smartphone.
galaxya8bench

Dunne smartphone

Over de afmetingen gaat al langer het gerucht dat de Galaxy A8 de dunste smartphone is die uit de fabrieken van Samsung zal gaan rollen. Vooralsnog is hier nog geen officiële bevestiging van, maar gezien de vele foto’s die inmiddels zijn opgedoken lijkt hier vooralsnog weinig in veranderd te zijn en is de Galaxy A8 dus werkelijk de dunste smartphone die Samsung ooit gemaakt heeft. Met een dikte van 5.7 mm kun je met recht zeggen dat het echt een dunne smartphone is en waarschijnlijk ook de dunste smartphone die momenteel leverbaar zal gaan worden.

Prijs en beschikbaar

Over de prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend. Vermoedelijk zal de Galaxy A8 eerst in China op de markt gaan komen waarna het model ook langzaam onze kant op zal gaan. Of deze smartphone werkelijk ook in Nederland leverbaar gaat worden blijft nog de vraag, maar aangezien de huidige A-reeks ook in Nederland leverbaar is mogen wij wel een voorzichtige conclusie trekken. De adviesprijs zal vermoedelijk rond de 450 euro uitkomen, net als zijn voorganger afgelopen jaar.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones