22 september 2014 door in Samsung.

SamsungSamsung’s nieuwe Galaxy Alpha is vanaf deze week te koop in Nederland. Dit is het eerste toestel uit de nieuwe A-lijn die de Koreaanse fabrikant gaat starten. Het toestel heeft een metalen frame en wordt gezien als een premium-toestel. De Galaxy Alpha heeft een adviesprijs van 599 euro.

Specificaties

De telefoon heeft een scherm van 4,7 inch groot en is groter dan je daardoor zou denken. Zo is hij groter dan de iPhone 5s. Het scherm heeft een resolutie van 1280×720 pixels.

De Exynos 5430-processor klokt acht kernen en de batterij is 1860 mAh. Het toestel weegt 115 gram en is 6,7 millimeter dun. Het toestel heeft 2 GB RAM-geheugen en een verder geheugen van 32 GB, niet uitbreidbaar. De camera telt 12 megapixels en de frontcamera 2,1.

Voor de relatief hoge adviesprijs krijg je ook wel wat terug. Behalve bovengenoemde specificaties heeft de Galaxy Alpha ook een vingerafdrukscanner en hartslagmeter.

Samsung Galaxy Alpha

Exclusief

Het toestel is net even wat strakker, lichter en dunner dan z’n grote broer, de Samsung Galaxy S5. De metalen rand is best uniek, aangezien deze even was weggeweest bij de Samsung-toestellen. Dat ging de klanten niet onopgemerkt voorbij, er waren veel klachten.

Eerder wist Vodafone de telefoon al op exclusieve wijze te bemachtigen. Waar andere webshops waarschijnlijk nog moeten wachten tot oktober om de Galaxy Alpha aan te bieden, was de telefoon dinsdag al bij Vodafone verkrijgbaar.

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones