Samsung Galaxy C8 officieel onthuld

Samsung Galaxy C8 officieel onthuld

Afgelopen nacht is de Samsung Galaxy C8 officieel onthuld. Deze middenklasser beschikt over een dual-camera opstelling, vingerafdrukscanner en is in diverse kleuren verkrijgbaar. De adviesprijs is momenteel nog niet bekend. Jammerlijk genoeg komt het toestel niet uit in Nederland.

Samsung heeft er maar druk mee. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kondigt de afgelopen weken de ene na de andere telefoon aan. De meest opzienbarende uit dit rijtje is natuurlijk de Samsung Galaxy Note 8, het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant. Samsung roert zich echter ook in het meer betaalbare gedeelte van de markt. Zodoende introduceerde het bedrijf in een eerder stadium bijvoorbeeld de Samsung Galaxy J7 Plus, een uitgebreidere variant van de reguliere J7. Ook vandaag is het weer raak, of liever gezegd vannacht. Toen presenteerde Samsung namelijk de nieuwe Galaxy C8. Dit toestel is identiek aan de hiervoor genoemde Samsung Galaxy J7 Plus, maar is enkel voorzien van een nieuwe naam voor een nieuwe markt.

Dual-camera

De Samsung Galaxy C8 is het best te omschrijven als een middenklasser, maar dan wel aan de bovenkant van deze groep. Zo beschikt het toestel over een dual-camera opstelling aan de achterzijde: een kenmerk dat doorgaans enkel beschikbaar is bij duurdere telefoons in het high-end segment. Ook beschikt de Samsung Galaxy C8 over een vingerafdrukscanner en vrij snelle specificaties. Zodoende is het een interessant toestel voor mensen die wel een goede telefoon willen, maar niet de hoofdprijs wensen te betalen. Mocht je al warm lopen voor het toestel moeten we je wel teleurstellen. Het toestel komt in eerste instantie enkel uit in China. Een Nederlandse introductie lijkt niet op handen.

Samsung Galaxy C8 specificaties

De Samsung Galaxy C8 lijkt qua ontwerp behoorlijk op andere toestellen uit de Samsung catalogus, waaronder bijvoorbeeld de A5 2017. Aan de voorzijde tref je een 5.5 inch Super AMOLED beeldscherm met Full-HD resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Hierbij beslaat het beeldscherm maar liefst 73 procent van de gehele voorzijde. Zodoende heb je geen last van grote schermranden. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door een octa-core processor, 4 GB werkgeheugen en 32 GB interne opslag. Aan de achterzijde tref je een dual-camera opstelling met resoluties van 13 megapixels. Opvallend aan deze camera’s is de uitgebreide functionaliteit. Zo beschikken de sensoren over de Dual Photo functie. Hiermee kun je na het schieten van een foto nog scherpstellen. De selfie camera heeft een 16 megapixel resolutie.

De adviesprijs en beschikbaarheid laten nog even op zich wachten. De Samsung Galaxy C8 verschijnt in de varianten roze, zwart en goud op de markt.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones