Samsung Galaxy J5 Pro aangekondigd

Samsung Galaxy J5 Pro aangekondigd

Alle hens aan dek bij Samsung. De fabrikant uit Zuid-Korean kondigt zojuist een verbeterde versie van de onlangs uitgekomen Samsung Galaxy J5 2017 aan tijdens een evenement in Thailand. Het is hierbij niet bekend of de Samsung Gal;axy J5 Pro ook naar Nederland komt.

De Samsung Galaxy J5 2017 is nu sinds enkele weken te verkrijgen in Nederland en is de middelste van zijn familie. De Samsung Galaxy J3 2017 is de kleinste van dit trio terwijl de J7 2017 de meest grote en uitgebreide is. De Galaxy J-lijn staan bekend om hun degelijke prestaties in combinatie met prima prijs-kwaliteitsverhouding. Ook de Samsung Galaxy J5 2017 Pro is hierbij goed te betalen en krijgt een prijskaartje van rond de 260 euro mee. Mocht het toestel naar Europa varen zal hier de prijs vermoedelijk hoger zijn. De reguliere J5 heeft namelijk een adviesprijs van 279 euro en het lijkt ons sterk dat de verbeterde versie voor minder over de toonbank zal gaan.

Vrijwel identiek aan de reguliere versie

De Samsung Galaxy J5 2017 Pro vertoont veel gelijkenissen met het huidige basismodel. De verschillen zijn immers miniem en manifesteren zich enkel in de beschikbare capaciteit qua interne opslag en werkgeheugen. De Samsung Galaxy J5 Pro beschikt over 32 GB aan opslag en 3 GB aan werkgeheugen, daar waar het basismodel het met respectievelijk 16 GB en 2 GB te stellen heeft. Buiten dat is er niets aan het toestel verandert en is zelfs het uiterlijk hetzelfde. Het lijkt hierdoor de laatste tijd een trend onder fabrikanten om een ‘Pro-versie’ van hun toestel te maken, zonder daarbij grootschalige verbeteringen aan te brengen. In een eerder stadium zagen we het bijvoorbeeld al bij LG welke een verbeterde versie van de LG G6 aankondigde. Ook hierbij waren de verbeteringen beperkt tot de opslagcapaciteit en werkgeheugen.

Samsung Galaxy J5 2017 Pro specificaties

De Samsung Galaxy J5 2017 Pro beschikt dus over een 5.2 inch Super AMOLED-display met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Dit AMOLED-paneel zorgt ervoor dat kleuren natuurgetrouw worden weergeven en realistisch en sprankelend ogen. Naast de bekende specificaties wat betreft opslag en werkgeheugen wordt het toestel onder de motorkap aangedreven door een Exynos 7870 chipset. Deze chipset wordt geproduceerd door Samsung zelf en heeft de beschikking over een octa-core processor. Aan zowel de voor- als achterzijde tref je een 13 megapixelcamera aan waarbij wel variatie zit in de beschikbare diafragma. De accu van het apparaat heeft een capaciteit van 3000 mAh.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones