Samsung Galaxy Note 7 krijgt nieuwe Air View

Samsung Galaxy Note 7 krijgt vernieuwde S-Pen

Geruchten over de specificaties en het design van de Samsung Galaxy Note 7 hebben we al veelvuldig voorbij zien komen. Ditmaal duiken er berichten op over een functionaliteit van het nog te verschijnen vlaggenschip. Zo wordt Air View verbeterd en krijgt deze twee nieuwe features.

Dat schrijft iGyaan.in, die zegt een interne memo van Samsung te hebben ingezien waarin over de verbeterde functionaliteiten wordt gesproken.

Air Command

Om te beginnen heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf de Bluetooth-verbinding verbeterd in de Samsung Galaxy Note 7. Zo is de draadloze verbindingstechniek nog nauwkeuriger en is de bijgeleverde S Pen nog langer te gebruiken.

Ook heeft Samsung de S Pen op de schop genomen. Niet alleen is de stylus in een nieuw jasje gestoken –hij krijgt waarschijnlijk één of meerdere klikbare knoppen– ook krijgt de digitale pen twee nieuwe opties: een woordenboek (Dictionary) en spraakbesturing (Voice). Ook S Memo, de standaardapplicatie van Samsung om aantekeningen met de stylus te maken, krijgt een flinke onderhoudsbeurt.

Tevens zou er in de memo staan dat de Samsung Galaxy Note 7 een edge-to-edge display (dus zonder rand rondom het scherm), Qualcomm Snapdragon 823 en irisscanner. Met deze laatste is het niet alleen mogelijk om je toestel te ontgrendelen, maar ook om individuele apps, mappen, documenten en notities te beveiligen.

Samsung Galaxy Note 7 volgens Evan Blass

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De specificaties van de Samsung Galaxy Note 7 hebben de afgelopen weken al regelmatig voorbij zien komen. De schermgrootte blijft echter nog een raadsel: de een noemt een beelddiagonaal van 5.7 inch, de ander houdt het op 5.8 inch en de derde heeft het over een schermformaat van 6 inch. Over de schermresolutie bestaat geen vergissing: deze bedraagt 1440 bij 2560 pixels, oftewel Quad HD. Het vlaggenschip verschijnt in twee uitvoeringen: een met een Exynos 8893 chip en een met Qualcomm Snapdragon 821 processor. De grafische kaart wordt eveneens door Qualcomm geleverd: de Adreno 530 GPU. Het werkgeheugen bedraagt 6GB, de opslagcapaciteit loopt uiteen van 64GB tot 256GB. Deze kun je eventueel uitbreiden met een microSD-kaart.

Achterop vinden we een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en dual-pixeltechnologie die we van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kennen. Onder de kap schuilt een extra krachtige 4.000 mAh batterij, wat gezien het schermformaat en de hoge resolutie een welkome aanvulling is. Verder krijgt de telefoon naar verluidt USB Type-C poort, irisscanner en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow). Ook wordt de Galaxy Note 7 het eerste toestel met Samsungs vernieuwde TouchWiz user interface.

Hoesje Samsung Galaxy Note 7

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 kost naar verwachting 799 euro. Volgens de geruchten wordt op dinsdag 2 augustus het toptoestel gepresenteerd door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. In de tweede of derde week van augustus zou het toestel al in ons land in de winkels liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones