Samsung Galaxy Note 7 veilig met groene batterij-indicator

Afgelopen weken is het internet flink overstroomt met berichten over de onveilige accu in de Galaxy Note 7. Inmiddels heeft Samsung aangekondigd om met een update te komen voor bestaande gebruikers. Deze gebruikers kunnen hun accu dan tot maximaal 60% vol laden. Hiermee is het gevaar geweken, maar de slechte batterij is nog altijd aanwezig. In de nieuwe reeks Galaxy Note 7 zal er echter een wijziging komen, waardoor ook een goede batterij is te herkennen.

Groene batterij-indicator

De nieuwe reeks Galaxy Note 7 zal voorzien gaan worden van nieuwe accu’s. Dit is uiteraard goed nieuws, maar als je een tweedehands model wenst te kopen kun je ook makkelijk gaan herkennen of het ook werkelijk het juiste model is. Normaal is de batterij-indicator, rechtsboven in de hoek, wit. Bij de nieuwe versies zal deze indicator echter groen zijn. Zo is het makkelijk te herkennen dat je dus over een toestel beschikt die geen problemen kent met de accu en dus ook volledig opgeladen kan worden. Vanaf maandag 19 september moeten deze nieuwe modellen al leverbaar zijn in de winkels.

Terugroepactie

Voordat Samsung de enorme terugroepactie op touw had gezet waren er al ruim 2.5 miljoen exemplaren over de gehele wereld verspreid. Volgens bronnen waren er al ruim 400.00 verkocht. Alle exemplaren, dus ook de verkochte modellen, werd massaal teruggeroepen door Samsung vanwege het probleem met de accu. Volgens bronnen heeft Samsung inmiddels genoeg nieuwe modellen gemaakt om alle smartphones te vervangen die door klanten zijn ingeleverd of nog ingeleverd gaan worden. Voor wie dit nog niet heeft gedaan wordt het streng aanbevolen om dit alsnog wel te doen. Jouw exemplaar wordt dan vervangen met een nieuw model met de juiste accu.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones