Samsung Galaxy Note 8 blauwdruk gespot

Samsung Galaxy Note 8 blauwdruk gespot

Het doorgaans goed ingelichte Chinese techblog Blogosphere heeft een primeur! Ze publiceerden zojuist een technische tekening van een nog nader aan te kondigen telefoon. Alle specificaties doen denken aan een nieuwe Galaxy Note. Je leest er alles over in dit artikel.

Note 7 Fiasco

Je zou naast al de berichtgeving rondom de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus bijna vergeten dat Samsung ook nog andere telefoons maakt. Nu was het laatste toestel uit de Note serie geen bijster succes, en dan drukken we het nog zacht uit. Er is Samsung daarom veel om te doen op de opvolger – die vermoedelijk als Samsung Galaxy Note 8 door het leven zal gaan – wel indruk te laten maken. Vandaag lekten er enkele technische tekeningen die vermoedelijk duiden op deze nieuwe phablet van Zuid-Koreaanse makelij.

Technische tekening

De Chinese techblog Blogosphere publiceert zojuist een afbeelding waarop een technische tekening van een telefoon te zien is. Het is verstandig om dit blog serieus te nemen, helemaal aangezien ze het vaker bij het juiste eind hebben. Op de tekening vallen enkele zaken op te merken aan het toestel. Het scherm zal een beelddiagonaal hebben van 6.4″ met 3840 x 2160 pixels. Uiteraard is het scherm een Super AMOLED-display. Dit is hetzelfde display wat vermoedelijk de Samsung Galaxy S8 zal bevatten.

Indien we kijken naar wat er zich onder de motorkap bevindt, kunnen we hier niet anders dan zeer blij mee zijn. Het toestel zal vermoedelijk een Snapdragon 835 of Exynos 9810 processor bevatten. Een Samsung ingenieur die in het verleden werkte aan de Samsung Galaxy S7 Edge plaatste onlangs een mysterieuze afbeelding op zijn LinkedIn. Hierin lijkt hij te hinten dat er mogelijk iets gaat gebeuren met een Exynos chipset.

De afbeelding die de ingenieur op zijn LinkedIn-profiel plaatste:

Meer dan genoeg werkgeheugen

De chipset zal vergezeld worden door 6GB aan werkgeheugen en tot aan 256GB aan intern geheugen. Het is verder niet bekend of er ruimte in het toestel zal zijn voor een micro-SD kaart. Meer details over de specificaties zijn er niet bekend. Wel kunnen we aan de hand van de tekening het een en ander concluderen over het design van het toestel. Op de tekening is duidelijk te zien dat er ruimte is voor een vertrouwde S-Pen, een USB-C oplaadpoort en een ingang voor je headset. Verder lijkt het erop dat er een fysieke knop aan de linkerkant zit om virtuele assistent Bixby op te roepen.

Dit is de schematische tekening die uitlekte:

Korreltje zout

Wordt vooralsnog niet te enthousiast. Het komt vaker voor dat er schematische tekeningen van telefoons opduiken. Dit kunnen ook nog weleens tekeningen van het ontwerpproces zijn en dus niet van het uiteindelijke toestel. Voorlopig heeft Samsung het sowieso druk genoeg met het uitbrengen van de S8 en S8 Plus. We zullen dus zeker weten nog even geduld moeten hebben voor me weer veten over de Note 8. Uiteraard hoor je het als eerst bij ons!

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones