Samsung Galaxy Note 8 krijgt eerste grote update

Samsung Galaxy Note 8 krijgt eerste grote update

De Samsung Galaxy Note 8 werd twee-en-een-halve maand geleden uit de doeken gedaan door Samsung. Nu pas rolt de Koreaanse smartphonemaker de eerste software-update uit voor het vlaggenschip. Benieuwd wat deze allemaal inhoudt? Lees dan snel verder.

De Samsung Galaxy Note 8 is het nieuwste vlag van Samsung. Net als zijn voorgangers is hij uitgerust met een kolossaal scherm -deze is maar liefst 6,3 inch in doorsnee- en heeft hij een digitale pen of stylus in de behuizing. Zoals je ziet is het niet de doorsnee telefoon. Ook het prijskaartje is niet gebruikelijk: je moet maar liefst 999 euro ophoesten voor het vlaggenschip. Of je moet er een prijzig bel- en data-abonnement bij nemen.

Wie zo veel voor een mobiele telefoon neerlegt, mag er van uitgaan dat Samsung er alles aan doet om regelmatig ervoor te zorgen dat hij up-to-date en goed beveiligd is. Toch heeft het twee maanden geduurd voordat Sammy de eerste software-update uitrolt. We hopen van harte dat Samsung haar klanten in de toekomst niet meer zo lang laat wachten.

Over de update

De update luistert naar de naam N950FXXU1BQK6 en is maar liefst 840 MB groot. ‘Eindelijk Android 8.0 Oreo?’ hoor ik je denken. Helaas, zo’n goed nieuws kunnen we je helaas niet brengen. Maar uiteraard bevat de patch wel andere elementen. Om te beginnen krijg je het laatste Android-beveiligingsniveau: november 2017. Daarmee is je telefoon beschermd tegen de allernieuwste en potentieel gevaarlijke beveiligingslekken in het besturingssysteem, waaronder het recent ontdekte WiFi-lek KRACK. Door deze kwetsbaarheid kunnen kwaadwillenden relatief eenvoudig ‘over je schouder meekijken’ en al je privégegevens verzamelen, zoals de websites die je bezoekt, maar ook de wachtwoorden die je invoert.

Tevens zegt Samsung dat het verbeteringen heeft doorgevoerd voor diverse apps, waaronder Kalender, Galerij, Reminder en Stemrecorder. Als je de hierboven genoemde update installeert zouden deze nog soepeler moeten draaien. Tot slot introduceert Samsung één nieuwe feature: Secure WiFi. Alle data die je hiermee binnenhaalt of verstuurd wordt automatisch versleuteld als je deze functie inschakelt.

Helaas dus nog geen Android 8.0 Oreo met allerlei nieuwe, coole features zoals picture-in-picture modus, Smart Text Selection, Notification Channels en diverse optimalisaties waardoor je nog meer uit je batterij haalt. Deze Android-versie wordt momenteel nog ontwikkeld en getest door Samsung. De Koreaanse smartphonemaker rolt deze naar verwachting vlak voor het einde van het jaar, of anders begin volgend jaar uit.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Gezien de grootte van het installatiepakket is het verstandig dat je verbonden bent met een WiFi-netwerk om een onverwacht hoge telefoonrekening te voorkomen. Daarnaast is het sowieso slim dat je een back-up maakt van al je belangrijkste bestanden voordat je de update binnenhaalt. Zorg er tot slot voor dat je toestel voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt. Je wilt immers niet dat hij halverwege het updateproces ineens afhaakt.

Je krijgt vanzelf een melding als de software-update voor je klaarstaat. Je kunt ook via Instellingen > Over de telefoon > Software-update kijken of hij al beschikbaar is.

Over de Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 heeft zoals gezegd een 6,3 inch groot AMOLED-display met 18:9 beeldverhouding en een resolutie van maximaal 2960 bij 1440 pixels  (je kunt de schermresolutie naar boven en beneden bijstellen om de batterijduur te verlengen). Het reusachtige scherm is door de Koreanen omgedoopt tot het Infinity Display. Onder de motorkap vinden we een 2,3 GHz krachtige octa-core processor: de Exynos 8895. Deze wordt aangevuld met de ARM Mali-G71 GPU en 6 GB aan werkgeheugen. De standaardopslagcapaciteit bedraagt 64 GB, maar kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB.

Achterop heeft Samsung twee 12 megapixelcamera’s met optische beeldstabilisatie geplaatst. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera, die tevens dienst doet als irisscanner. Ook de gezichtsherkenningssoftware maakt gebruik van de front-facing camera. De vingerafdrukscanner vinden we aan de achterkant. Verder beschikt het vlaggenschip over de gebruikelijke toeters en bellen die je van een high-end vlaggenschip mag verwachten: Bluetooth 5, USB-C en NFC. Tot slot is hij stof- en waterdicht (IP68 gecertificeerd) en krijg je er een stylus bij: de S Pen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones