Samsung Galaxy Note FE misschien binnenkort in Nederland

Samsung Galaxy Note FE misschien binnenkort in Nederland

De Samsung Galaxy Note Fandom Edition doet het uitstekend in Zuid-Korea. Het toestel verkoopt hierbij sneller dan verwacht. Desondanks is Samsung niet van plan nieuwe exemplaren te gaan produceren. Wél staat een globale uitrol mogelijk op de planning.

De opgeknapte Samsung Galaxy Note Fan Edition verkoopt uitstekend, zo laat een vertegenwoordiger van het bedrijf weten aan de Zuid-Koreaanse krant The Investor. Samsung heeft 400,000 exemplaren van het toestel laten opknappen en is niet van plan om meer exemplaren bij te maken. Ondanks de spectaculaire interesse in het toestel begrenst Samsung de verkoop van de voormalige flop. Om een extreem lang verhaal kort te maken frissen we je geheugen nog eventjes op. De Samsung Galaxy Note 7 kwam vorig jaar op de markt en al snel bleek er een hoop niet te kloppen met het toestel. Zo was de accu van het apparaat niet veilig en zo af en toe ontplofte deze zelfs. Uiteindelijk besloot Samsung een terugroepactie op poten te zetten en de apparaten uit de handel te halen.

Zonde van het geld en het milieu

Toen zat Samsung dus ineens met miljoenen toestellen die praktisch waardeloos waren. Niet alleen zonde voor hun portemonnee, maar ook voor het milieu. In telefoons zitten namelijk veel schaarse en kostbare grondstoffen. Simpelweg weggooien is dus zonde, zo vindt ook Greanpeace. De milieuorganisatie spoorde Samsung dan ook aan om de geretourneerde toestellen op een verantwoorde wijze te behandelen. Zo gezegd, zo gedaan. Samsung heeft hierbij 400,000 toestellen opgeknapt en voorzien van een nieuwe accu. Hierbij is de capaciteit afgeslankt en zijn alle exemplaren voorzien van een grondige veiligheidscheck.

Globale uitrol

De vertegenwoordiger van Samsung laat in het vraaggesprek eveneens weten dat Samsung de optie onderzoekt om de Galaxy Note Fan Edition wereldwijd op de markt te brengen. Hierover zou Samsung later deze maand beslissen. Naast de nieuwe accu, is de opgeknapte versie ook voorzien van Bixby functionaliteit. Bixby is de digitale assistent die gelijktijdig met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus op de markt kwam. Deze digitaal assistent is verwerkt in alle facetten van de software en kan je helpen tijdens het navigeren, online shoppen of additionele informatie opzoeken tijdens bijvoorbeeld een bezoek aan het museum. Hierbij heeft de telefoon een aantrekkelijk prijskaartje van rond de 600 euro meegekregen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones