Samsung Galaxy S10 volgt Huawei met drie hoofdcamera’s

Samsung Galaxy S10 volgt Huawei met drie hoofdcamera’s

Het aankomende Samsung Galaxy S10 vlaggenschip zal waarschijnlijk worden gepresenteerd met drie hoofdcamera’s. Hiermee volgt de Koreaanse fabrikant het triple camera voorbeeld van Huawei met de Huawei P20 Pro.

Uit een rapport van marktanalisten in handen van The Investor blijkt dat Samsung Electronics haar volgende Samsung Galaxy S10 vlaggenschip vol stopt met camera’s. De fabrikant is voornemens om het nieuwe premium toestel met drie camera’s uitrusten aan de achterkant. Aangezien de huidige Galaxy S9 lijn slechter verkoopt dan verwacht overweegt Samsung rigoureuze stappen voor de opvolger.

Galaxy S10 met drie hoofdcamera’s

Uit een rapport van Kim Dong-won, een analist van KB Securities, blijkt dat Samsung voornemens is om haar nieuwe S vlaggenschip met drie hoofdcamera’s uit te rusten.

Samsung ondervond een lager dan verwachte vraag naar haar nieuwste Galaxy S9 lijn. Daarom zal de onderneming overwegen om het volgende premium toestel uit te rusten met drievoudige camera’s en een 3D-sensor. Hiermee wil de het bedrijf de smartphone divisie nieuw leven in blazen.”

In hetzelfde rapport wordt ook vermeld dat de volgende generatie iPhone vlaggenschepen ook over drie camera’s beschikt. Met drie camera’s kunnen consumenten duidelijkere en scherpere foto’s maken vanuit verschillende hoeken. Een drietal camera’s geeft daarnaast meer mogelijkheden dan twee ook voor wat betreft de zoom functie. Daarnaast kunnen drie camera’s gebruikt worden voor betere diepte opname en voor augmented reality-oplossingen.

Een smartphone uitrusten met een camera meer heeft Samsung in het verleden ook veel winst opgeleverd. Dankzij de dual camera Galaxy Note 8 zag elektronica gigant haar bedrijfswinst in 2017 ruim duizend procent stijgen op jaarbasis tot 306,2 miljard.

Huawei P20 Pro met drievoudige hoofdcamera

De nummer drie smartphone fabrikant Huawei is de eerste smartphone fabrikant met twee krachtige vlaggenschepen voorzien van drie hoofdcamera’s. De Huawei P20 Pro en de nog luxere Huawei Mate RS Porsche Design zijn beide voorzien van drie hoofdcamera’s en volgens de bekende camera testers van DxO Mark is dit toestel de allerbeste camera smartphone van dit moment. De Chinese smartphonefabrikant wilde de aanwezigheid in het topsegment verhogen en dat is zeker gelukt met de Huawei P20 Pro.

De Huawei P20 Pro combineert een primaire 40 megapixel camera met 8 megapixel telelens en 20 megapixel monochrome camera. De foto’s van het toestel zijn adem benemend te noemen dankzij het drietal in combinatie met de razend snelle Kirin 970 processor en artificial intelligence chip.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding