‘Samsung Galaxy S6 krijgt Android 8 Oreo’

‘Samsung Galaxy S6 krijgt Android 8 Oreo’

Goed nieuws voor Samsung Galaxy S6 bezitters! Dit toestel krijgt namelijk in tegenstelling tot de verwachtingen tóch de update naar Android 8 Oreo. Althans, als we twee klantenservicemedewerkers van Samsung mogen geloven. Zij bevestigen in chatgesprekken met klanten namelijk bovenstaande. Het verleden leert ons echter dat deze medewerkers het niet altijd bij het juiste eind hebben. Fingers crossed, zullen we maar zeggen.

Volgens tenminste twee Samsung klantenservice medewerkers krijgt de Samsung Galaxy S6 serie in tegenstelling tot wat we dachten wél de update naar Android 8 Oreo. Het is voor Samsung toestellen gebruikelijk om slechts twee grootschalige software-updates te krijgen, welke er voor de Galaxy S6 serie al opzitten. Deze toestellen ontvingen in het verleden namelijk al de update naar Android 6 Marshmallow en Android 7 Nougat. Onderstaande screenshots bewijzen echter dat Samsung van plan is de toestellen te voorzien van deze derde software-update. Nu moeten we er wel bij zeggen dat klantenservicemedewerkers het bij lange na niet altijd bij het juiste eind hebben. Het kan dus zo zijn dat de berichtgeving op onzin berust.

Samsung Galaxy S6 specificaties: nog steeds een betrouwbare metgezel

We hopen echter van harte dat de Samsung Galaxy S6 serie, bestaande uit de reguliere S6, Samsung Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S6 Edge Plus, wel de update naar Android 8 Oreo ontvangt. Het zijn immers nog steeds zeer betrouwbare toestellen. Zo was de Samsung Galaxy S6 het eerste vlaggenschip van de fabrikant die bestaat uit een glazen en metalen behuizing. Zodoende voelt het toestel stevig en robuust aan, zonder daarbij zijn elegantie te verliezen. Ook qua prestaties kan het toestel nog prima mee met veel toestellen van tegenwoordig. Ook de fotokwaliteit is aangenaam alsmede de accuduur. Zodoende kunnen de toestellen zeker weten nog enkele jaren mee. Een update naar Android 8 Oreo verlengt deze levensduur enkel dus wij juichen het toe!

Android 8.0 Oreo

Android 8 Oreo: functies en kenmerken

Android 8 Oreo is een stabiele voortzetting van Android 7 Nougat. In eerste instantie brengt de update enkele nieuwe functies met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van notificaties. Zo krijg je na het update de beschikking over notificatiekanalen. Hiermee kun je aangeven welk soort notificaties je wel een melding van wilt ontvangen, en welke niet. Ook krijg je de beschikking over zogenoemde ‘Notification Badges’. Hierbij krijg je een icoontje te zien bij apps op je thuisscherm waarin wordt aangeven hoeveel gemiste meldingen je hebt. Ook wordt de veelgeprezen ‘Picture in Picture’ modus beschikbaar voor je toestel. Zodoende kun je bijvoorbeeld een filmpje in een los, enigszins zwevend venster afspelen terwijl je bijvoorbeeld iets anders doet, zoals op Facebook scrollen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones